padlizsánkrém tálban

Izgalmas szendvicskrémek

Rá sem bír már nézni a vajas kenyérre és a felvágottra? A Cityfood átérzi a problémát, ezért ezen a héten nem a főétkezéseké a szerep, hanem a reggelié és a vacsoráé. Két izgalmas és könnyen elkészíthető házi szendvicskrémmel kedveskedünk olvasóinknak, amelyek nem csak egy kerti parti alkalmával jönnek jól, de akkor is hasznukat vesszük, ha vendégek jelentkeznek be váratlanul másnapra, vagy ha éppen a saját reggelinket szeretnénk kicsi feldobni. A desszert már adott az almáspite-golyó képében, következzék most a reggeli meglepetés!

Tojáskrém:
5 db keményre főzött tojás
2 ek vaj
1 ek mustár
3 szál friss zöldhagyma
só, frissen őrölt bors

A tojásokat megmossuk, majd 10 perc alatt keményre főzzük. Hogy ne legyen szenvedés leszedni a héjukat, a forró vízből kivett tojásokra engedjünk hideg vizet, és kicsit koppantsuk meg egyik felüket, hogy törjön be a héjuk. Így hűtsük, majd hámozzuk meg őket. Ezt követően a tojások sárgáját kaparjuk ki, törjük össze a puha vajjal, a mustárral, a sóval és a borssal. A hagymát mossuk meg, majd szeljük nagyon apró darabokra. Keverjük a tojásos masszához, végül a tojások fehérjét törjük kicsire villával, és mindent alaposan keverjünk össze. Hűtőben egy este alatt összeérnek az ízek, arra azonban ügyeljünk, hogy fogyasztás előtt egy órával vegyük ki a hűtőből a tojáskrémet, hogy meg tudjon kicsit puhulni a vaj. Friss kenyér és paprika a legjobb választás mellé.

Padlizsánkrém:
1 db padlizsán
2 gerezd fokhagyma
2 ek majonéz
egy kevés citromlé
1 ek olívaolaj
só, bors

A padlizsánt megmossuk, kettévágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe a vágott felével lefelé fordítjuk, és villával jól megszurkáljuk. 40-50 perc alatt puhára sütjük. Akkor van kész, ha a bőre ráncossá válik. Kiskanállal kikaparjuk, a héját kidobjuk, a belsejét használjuk fel. Botmixerrel összetörjük, majd a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymával, az olívaolajjal, a citromlével, a sóval és a borssal jól elkeverjük. Végül hozzáadjuk a majonézt, és krémes masszát keverünk ki belőle. Kis időre hűtőbe tesszük, pirítóssal és paradicsommal tálaljuk.

Azt már tudja, mi lesz holnap a reggeli, de az ebédre ötlete sincs? A megoldás a Cityfood kezében van, rendelje meg tőlünk holnapi ebédjét, válassza a házhozszállítást, hogy megkönnyítse mindennapjait!