kelkáposzta

Kelkáposztás mindent bele!

A Cityfoodnak mindenre van egy jó ötlete – ha a rántott csirkecomb már unalmas, itt az ideje kipróbálni ezt a teljesen újszerű ételt! Az angoloknak külön kifejezésük van arra a helyzetre, amikor a háziasszony összeszedi a hűtőből a maradékokat, és abból készít egy kis találékonysággal gyorsan valami finomat. Nekünk nincs erre a sűrűn előforduló jelenségre külön szavunk, de ismerjük mi magyarok is jól a helyzetet, előfordul minden háztartásban, hogy a sok maradék sehogyan sem akar elfogyni, vagy esetleg a túlvásárlás okoz némi problémát, be sem fér már a sok étel a hűtőbe. Ezt a receptet egy hetek óta a hűtőben árválkodó szalámis csomag, egy kis fej káposzta, három szem paradicsom és egy fél doboz tejszín ihlette. Az eredmény pedig olyan finom lett, hogy szeretnénk megosztani a receptet a Cityfood olvasóival. Érdemes kipróbálni, ilyet még biztosan nem evett!

Hozzávalók:
1 csomag szeletelt paprikás szalámi
3 db paradicsom
1 kis fej kelkáposzta
3 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
egy kevés sajt
só, bors

Szerencsére nem csak maradékmentő az étel, de nagyon gyorsan elkészíthető is, így igazi álom a sietős őszi napokon. A szalámit felkockázzuk, majd kicsit megpirítjuk serpenyőben. Rádobjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és megszórjuk frissen őrölt borssal. A kelkáposztát vékony szeletekre szeljük, a paradicsomot felkockázzuk. Mindkettőt a serpenyőbe szórjuk, és fedő alatt puhára pároljuk őket. A paradicsom gyorsan levet ereszt, így a kelkáposztának van miben megpuhulni, de ha mégis kevés a folyadék, tehetünk hozzá egy pici vizet. Amikor puhára párolódott a káposzta, ráöntjük a tejszínt egy kevés vízzel, megsózzuk, ha szükséges, még tehetünk bele borsot, majd reszelt sajttal megszórjuk, és az egészet összeforraljuk. Köretként tarhonyát vagy rizst készítünk mellé, aki pedig szeretne egészségtudatosan étkezni, annak a hajdina vagy a bulgur is kiváló választás.
Az ősz beköszöntével nem kis feladat az édesanyáknak visszaszoktatni a családot és önmagukat a kötött napirendhez, és a sok új feladat miatt sokaknak stresszes időszak az ősz. Ha Ön is el van havazva, hívja segítségül a Cityfoodot, rendelje meg családja ebédjét, és mi házhoz szállítjuk Önnek – éljen a lehetőséggel!