francia rakott burgonya

Öt „francia” étel, amit imádunk

  • |

Az ételek eredettörténete sokszor a homályba vész, nem mindig lehet tudni, hogy pontosan ki, mikor és hol talált fel egy-egy fogást, ami aztán meghódította az egész világot. Az azonban bizonyos, hogy a francia konyha nagy hatással volt a világra, rengeteg különleges ételt ajándékozott az ízek kedvelőinek. A Cityfood most sorra vesz öt olyan ételt, ami a franciákhoz kötődik, és rendszeres szereplője étlapunknak. Tartson velük Ön is, ha rajong Párizsért, a francia sanzonokért, a pezsgőért és szereti a nagyvilági hangulatot.

1. Francia hagymaleves. Ó, ki ne imádná a friss, ropogós cipóban feltálalt finom, krémes francia hagymalevest? A hagymaleves bármilyen főétel elé remekül illik, hiszen könnyű, mégis laktató – bársonyos íze miatt sokan szeretik. A vendéglők és az éttermek állandó szereplője, de gyakran készítik a háziasszonyok otthon is, hiszen fél óra alatt elkészül, és csak a legalapvetőbb hozzávalók szükségesek hozzá.

2. Franciasaláta. A hidegtálak étele ez, a kaszinótojás és a sültek állandó kísérője. A gazdag majonézes öntet párolt zöldségekre téve nagyon laktató és egészséges étel. A franciasalátát sokan sokfélképpen készítik, ami elengedhetetlen belőle az a zöldborsó, a sárgarépa és a kis krumplikockák. Manapság sokan tesznek még bele apóra vágott savanyú uborkát vagy friss almakockákat is. Ha még nem próbálta így, érdemes!

3. Francia rakott burgonya. A rakott krumpli a magyarok egyik kedvenc étele, nem is nagyon van olyan ismerősünk, aki ne szeretné. A franciáknak is megvan a saját rakott burgonya receptjük, amibe se tojás, se kolbász nem kell. Kell bele viszont főtt krumpli, pirított és kocákra vágott baconszalonna, fokhagyma, vöröshagyma, tejszín, sajt és őrölt szerecsendió. A végeredmény egy ízletes és szaftos főétel.

4. Francia zöldségkrémleves. A krémlevesek igen népszerűek kedves megrendelőink körében, köztük a francia zöldségkrémleves is. Ez egy könnyű leves, melyben található burgonya, zöldborsó, paradicsom és sárgarépa. Az összetevőkből finom leves készül, melyet simára turmixolva és tésztával gazdagítva tálalunk.

5. Francia rántott csirkemell. Egy szép szelet csirkemell, ami nem a hagyományos kenyérmorzsás bundát kapta, hanem a kiadós, tojásos-lisztes bundát, amit más néven párizsi bundának nevezünk. Méltán népszerű ételünk, hiszen a tojásos-lisztes bunda jóvoltából nagyon laktató a hússzelet.

Ön is kedvet kapott megkóstolni valamelyik franciák ihlette ételünket? Nincs más dolga, mint felkeresni a Cityfood honlapját és egyetlen kattintással megrendelni holnapi ebédjét. Rendelje meg tőlünk ebédjét, nem fogja megbánni!