Latest Posts

Sokaknak azért a kedvenc évszaka a nyár, mert ilyenkor megterem számos hazai friss gyümölcs, melyek zamata és illata utánozhatatlan, nem véletlenül sóvárgunk utánuk egész évben. Ha nyár, akkor barack, dinnye,… Tartalom Megtekintése

Mióta beköszöntött a hőség, igyekeztünk minél több megúszós recepttel kedveskedni olvasóinknak, hiszen ilyenkor senki sem szeret hosszasan álldogálni a forró konyhában. Vannak azonban olyan különleges napok, évfordulók, születésnapok, vendégségek, melyek… Tartalom Megtekintése

A család folyton nyúzza, hogy jó lenne valami finom édességet enni, de a nyári hőségben nincs kedve sütni? Nincs ezzel egyedül, ilyenkor senki sem szeret túl sok időt a konyhában… Tartalom Megtekintése

Előző blogcikkünkben néhány hasznos grillezési tippet adtunk kedves olvasóinknak, mert bár a parázson sütés pofonegyszerű műveletnek tűnik, mégis vannak olyan titkos fogások, melyeket ismerve a végeredmény igazán finom lesz. A… Tartalom Megtekintése

A nyári nagy melegekben senki sem szereti a lakás levegőjét még tovább melegíteni azzal, hogy órákon át megy a tűzhely és a sütő. Ilyenkor nagyszerű megoldás a szabadban sütés, grillezés,… Tartalom Megtekintése

A nyár idényzöldségeinek egyike az uborka – imádjuk frissen, kovászolva, savanyítva, salátának elkészítve. Sokoldalúan felhasználható zöldség, nagy előnye, hogy magas víztartalmának köszönhetően segít a nyári kánikulában is hidratáltnak maradni. Igen… Tartalom Megtekintése

Dió, földimogyoró, török mogyoró, mandula, kesudió, pekándió, makadámdió – utóbbi ismeretlenül hangzik? Nem meglepő, hiszen hazánkban viszonylag kevesen ismerik ezt a különleges, értékes tápanyagokban gazdag diófélét. Amikor egy kis egészséges… Tartalom Megtekintése

Az eperszezonnak vége, most már újra aranyáron lehet kapni a finom, édes gyümölcsöt, de szerencsére aggodalomra nincs ok, hiszen az eper átadta helyét a cseresznyének, a meggynek, a ribizlinek és… Tartalom Megtekintése

Krumpli, rizs, tészta, esetleg egy kis bulgur? Vitán felül ezek a legnépszerűbb köretek kis hazánkban, hiába látjuk és halljuk úton-útfélen, hogy meg kell próbálni több zöldséget és kevesebb szénhidrátot fogyasztani… Tartalom Megtekintése

Az eperszezon még tart, igaz, már nem sokáig, így ki kell élvezni ezeket a heteket, amikor finom, édes, magyar szabadföldi eperhez juthat az, aki ellátogat a helyi piacra. Ezzel párhuzamosan… Tartalom Megtekintése