A megunhatatlan rántott hús

Megrengethetetlen tény, a rántott hús mindenhol és mindenkor nagy sláger. De hogyan készül? Mi a titka a jó panírnak?

A klasszikus panírozásnál nagyon egyszerű a recept: először is minden hozzávalót tegyünk egy-egy tányérba. Legyen egy lisztes, középre egy tojásos, jobb oldalra pedig egy prézlis tányért. Ebben a sorrendben fogjuk ugyanis megforgatni a rántani való ételeket.
Tehát először forgassuk a húst a lisztben, aztán pedig tapadjon a felvert tojás a lisztre. Végül hempergessük meg a húst a prézliben is. Meleg, de nem túl forró zsiradékban (zsír, vagy olaj) rántjuk az ételeket. Ha húst rántunk, inkább alacsonyabb hőfokon rántunk. A húsok esetében is van különbség a sütés között. Egy csirkehús, vagy pulykamell gyorsabban megpuhul, így át is sül, mint mondjuk egy sertés, vagy marha étel. Ha sertést, vagy marhát rántunk, tegyünk egy fedőt a serpenyőre, és kíméletes hőfokon süssük. Ezeknek az ételeknek több időre van szükségük, hogy megfelelő puhaságot érjenek el.

De hogyha mégis valami vagány dologba fognánk a konyhában, van még egy receptünk, ez pedig a kukoricapelyhes rántott hús, mely per­cek alatt el­ké­szül, rá­adá­sul nagyon egész­sé­ge­s is.

Hozzávalók:

– 1/2 kg csirke (mell, vagy comb filézve)
– 2 evőkanál mustár
– 1 evőkanál méz
– 2 evőkanál olaj
– só, bors,
– natúr kukoricapehely

Így készül:

– Állítsuk a sütőt 200 C fokra.
– Keverjük össze a mézet, mustárt, olajat és a sót, borsot.
– Forgassuk az így elkészült pácba a csirkedarabokat.
– Törjük apróra a kukoricapelyhet.
– Szedjük le a húsról a felesleges pácot és forgassuk meg a kukoricapehelyben.
– Tegyük egymás mellé sütőpapírra és 15-18 perc alatt süssük ropogósra!

Köretnek remekül illik hozzá burgonyapüré, saláta, de akár egy jó mártogatóssal is kínálhatjuk. De akkor sincs aggodalomra ok, ha kedvet kapott a rántott ételhez, mégsem szeretné elkészíteni. Ugyanis van lehetősége megrendelni tőlünk, a Cityfood étlapján széles választék várja Önt!