A gasztronómia egyik legizgalmasabb része, amikor különböző kultúrák találkoznak egy tányéron. A paprikás csirkés lasagne pontosan ilyen: a magyar paprikás csirke gazdag ízvilágát ötvözi az olasz konyha kedvenc tésztás ételével…. Tartalom Megtekintése
A Fekete-erdő torta, németül Schwarzwälder Kirschtorte, az egyik legkedveltebb és legismertebb torta a világon. Elegáns megjelenése, gazdag, harmonikus ízvilága és könnyű elkészíthetősége miatt évtizedek óta szeretik és sütik világszerte. Legújabb… Tartalom Megtekintése
A lencséről sokan nem is gondolják, mennyire sokoldalú élelmiszer, aminek legfőbb oka az lehet, hogy vannak, akik nem kedvelik jellegzetes ízét és állagát. Aki viszont igen, azoknak szuper tápanyagforrás és… Tartalom Megtekintése
De jó a dió, hangzik a kedves gyerekdal, és tényleg, a dió az egyik legértékesebb őszi kincsünk. Ugyan az elmúlt években a diótermés nem volt bőkezű, ezért az ára manapság… Tartalom Megtekintése
Az uborka szó hallatán legtöbbünknek a tikkasztó nyári hónapok jutnak eszünkbe, amikor semmi másra nem vágyik az ember, csak egy tányér könnyű, hideg salátára. Az uborka ugyan remek frissítő a… Tartalom Megtekintése
Szent Mártonról, a 4. században élt római katonáról, aki később egyházi emberré lett, azután püspökké választották, majdnem két évezrede minden évben megemlékezünk. Nemcsak a kereszténység tiszteleg előtte, jósága és önzetlensége… Tartalom Megtekintése