A tojás a termékenység szimbóluma, ősi pogány jelkép, amit a keresztény kultúrkör is átvett. A természet tavaszi ébredése, a termékenység és a feltámadó Jézus Krisztus mind ott vannak a húsvétkor… Tartalom Megtekintése
A kivi a téli, vitaminhiányos időszakban igazi messzi földről érkezett megmentő gyümölcs, hiszen magas vitamintartalmával és a benne található rengeteg ásványi anyaggal hozzájárul immunrendszerünk egészséges működéséhez. Ez a külsőre nem… Tartalom Megtekintése
Sok olyan étel van, aminek az elnevezése kissé megtévesztő – a székelykáposzta pont ilyen. Biztosan sokan hiszik azt, hogy ez a finom, húsos, savanyú káposztás étel klasszikus erdélyi fogás, ami… Tartalom Megtekintése
A dió fontos alapanyaga a magyar konyhának – a pozsonyi kifli, a bejgli, az aranygaluska vagy éppen a hókifli mind elképzelhetetlen lenne nélküle. Sajnos évek óta egyre nagyobb probléma a… Tartalom Megtekintése
A gyümölcsök versenyében a banán előkelő helyet foglal el, világszerte rengeteg fogy belőle minden évben. Imádják kicsik és nagyok, ez az a gyümölcs, amit még azok is szoktak szeretni, akik… Tartalom Megtekintése
Nem sok nemzet konyhájának sikerült olyan népszerűségre szert tennie, hogy bárhová megyünk a világon, mindenhol megtaláljuk jellegzetes ételeiket, a mexikói azonban kétségkívül közéjük tartozik. Taco, quesadilla, tortilla, empanada, enchilada –… Tartalom Megtekintése