Szent Mártonról, a 4. században élt római katonáról, aki később egyházi emberré lett, azután püspökké választották, majdnem két évezrede minden évben megemlékezünk. Nemcsak a kereszténység tiszteleg előtte, jósága és önzetlensége… Tartalom Megtekintése

Az édesburgonya, más néven batáta az elmúlt években meghódította az egész világot, mára ismerik mindenhol, egyre népszerűbb az egészséges életmódot követők körében, egy magára valami adó étteremnek pedig szinte már… Tartalom Megtekintése

Az ősz talán legfontosabb hazai ünnepe a mindenszentek napja, amikor megemlékezünk azon szeretteinkről, akik már nem lehetnek velünk. A katolikus világban ez az üdvözült lelkek emléknapja, a családok közösen emlékeznek… Tartalom Megtekintése

A kása nem csak a gyerekek kedvenc reggelije, felnőttek számára is remek választás lehet. Rengetegféle gabonából készíthető, így változatos és tápláló reggeliket vagy akár egészséges nassolnivalókat varázsolhatunk belőle. Ebben a… Tartalom Megtekintése

Az ősz beköszöntével a természet számos finom gyümölccsel és zöldséggel ajándékoz meg minket, melyek közül kiemelkedik az illatos, lédús körte. Édes íze és ropogós héja gyerekkorunk legszebb időszakait idézi. A… Tartalom Megtekintése

A mák és a szilvalekvár külön-külön is hagyományos magyar alapanyag, a híres hazai mákos rétes és a szilvalekváros barátfüle mindenki számára ismerősen hangzik. De vajon hogyan viselkednek együtt, egy süteménybe… Tartalom Megtekintése