A kovászolás ősi technikája az elmúlt évtizedben reneszánszát éli, egyre többen fedezik fel az eljárásban rejlő ízek sokszínűségét és a kovászolt ételek egészségügyi előnyeit. Kovászolni bizony nem csak uborkát érdemes,… Tartalom Megtekintése

Tombol a nyár, heteken keresztül kitart a hőség, ami bizony komoly megterhelést jelent a szervezet számára, ezért ilyenkor kiemelten fontos, hogy tudatosan kezeljük a mindennapos folyadék- és táplálékfogyasztásunkat. A cél… Tartalom Megtekintése

Régóta tudjuk, hogy a halak rendkívül fontos tápanyagokat tartalmaznak, és bár a magyar konyha legnevezetesebb ételei között szerepelnek halas fogások, országos szinten mégis igen kevés halat fogyasztunk. A Cityfood e… Tartalom Megtekintése

A mozzarella az egyik legnépszerűbb sajt a világon, az olasz mellett számos nemzet konyhájának fontos szereplője. Ez a hagyományosan bivajtejből készült különleges sajt sokoldalúan felhasználható, legjobb kísérője egy pohár bornak… Tartalom Megtekintése

A forró nyári napokon nincs is üdítőbb egy pohár hideg, jeges limonádénál. De mi van, ha a megszokott citromos, vizes íz és állag helyett valami egzotikusabbra, töményebbre, izgalmasabbra vágyunk? Ilyenkor… Tartalom Megtekintése

Az uborkánál talán nincs népszerűbb nyári friss zöldség, imádjuk nyersen, kovászolva, savanyítva, tesszük mindenféle vegyes salátába, de akár önmagában, nasiként is szívesen eszegeti az ember. Lédús, friss, ropogós, és egyáltalán… Tartalom Megtekintése