pásztorpite

A rendszerváltás utáni nyitás hatással volt az élet minden területére, beleértve a hazai konyhaművészetet is. Míg azelőtt a többség csak a klasszikus magyar fogásokat ismerte, hirtelen elkezdett külföldről beáramlani a… Tartalom Megtekintése

variációk kuszkuszra

A köles, a hajdina, a gersli és a kuszkusz szinte egyszerre robbant be a hazai köztudatba, rögtön össze is kapcsolódva a teljes kiőrlésű liszttel és az egészséges táplálkozással. Néhány éven… Tartalom Megtekintése

almafajták

Napi egy alma, az orvost távol tartja – így szól a régi mondás! Hogy ebben milyen sok igazság rejlik, azt már bebizonyították, az almában ugyanis számtalan olyan vitamin található, ami… Tartalom Megtekintése

szusi

Ha Japán gasztronómia, akkor mindenkinek a szusi jut először eszébe. Sokan imádják, mások pedig undorodnak tőle, mert azt hiszik, mindegyik szusiban található nyers hal. Az igazság az, hogy a nyers… Tartalom Megtekintése

érdekességek

Ha nyár, akkor gyümölcsök minden mennyiségben. Egyrészt mert ilyenkor érik a legtöbb kedvenc hazai gyümölcsünk, amelyeknek senki sem tud ellenállni. Másrészt pedig azért, mert a nagy nyári hőségben a szervezetünk… Tartalom Megtekintése

édeskömény

Mindenkivel megesik időnként, hogy megunja a jól bevált, megszokott ételeket, ízeket, és szeretne valami teljesen új alapanyaggal kísérletezni. Vannak olyan különleges zöldségek, amelyekről szinte mindenki hallott már, de kevesen vannak,… Tartalom Megtekintése