rozebor

Ki szereti a rozét? És ki vágyik a nagy melegben egy kis alkoholos, hűsítő finomságra? Ha különleges limonádéinkat már kipróbálta, a koktélkészítés pedig túl bonyolultnak tűnik, itt a tökéletes megoldás:… Tartalom Megtekintése

rántott csirkecombok

Vannak örök klasszikusok, mint amilyen a rántott csirkecomb, amire mi, magyarok képtelenek vagyunk ráunni. Régebben a nagyi hétvégére levágta a csirkét, abból készült a jó húsleves, majd a rántott csirkecomb,… Tartalom Megtekintése

gyros pitában

A jó idő beköszöntével minden nagyvárosban és üdülőterületen hemzsegnek a gyorsbüfék, a gyros árusok. Hogyan tudott ez a jellegzetesen görög étel ekkora népszerűségre szert tenni, mi lehet a titka, mi… Tartalom Megtekintése

meggyes diós sütemény

Ha nyár, akkor sok gyümölcs, limonádé, piknik, levendulamezők és kirándulások, melyekhez elengedhetetlen egy-egy finom, „anya készítette” desszert. Ezek azok a pillanatok, amelyek megmaradnak emlékként a lelkünkben, és még harminc év… Tartalom Megtekintése

A híres pataki tál

A nyári hőségben sokaknak gondot okoz, hogy nem kívánják a nehéz ételeket, legszívesebben csak friss gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztanának egész nap. Napi egyszeri főtt ételre azonban szüksége van a szervezetünknek… Tartalom Megtekintése

Öt dolog, amiért a bordói marharagut meg kell kóstolni

Boeuf bourguignon, burgundi vagy bordói marharagu, ez bizony mind annak a bizonyos legfinomabb marhahús ételnek a neve, amit leginkább francia filmekből ismerünk, és csak annyit tudunk róla, hogy vörösborral készül…. Tartalom Megtekintése