Csörögefánk, forgácsfánk, esetleg herőce – ez bizony az egyik legkedveltebb magyar édesség, nagymamákat és gyerekkort idéző vasárnapi finomság. Ropogós külsővel és puha, omlós belsejével elvarázsol mindenkit, aki megkóstolja. Tálalhatjuk porcukorral,… Tartalom Megtekintése
Török paradicsom, tojásgyümölcs, padlizsán – utóbbi biztosan ismerősen cseng mindenki számára, hiszen az elmúlt években kifejezetten népszerű zöldség lett hazánkban. Ez a dekoratív megjelenésű, mélylila színű termés nem csak szép,… Tartalom Megtekintése
Az idei nyár is véget ért, viszi magával a forró napokat, no meg a finom, friss gyümölcsöket, a kerti grillen sült húsok illatát és a főtt kukoricát. Szerencsére az ősz… Tartalom Megtekintése
Magasra megnövő szár, dús, bokorhoz hasonlító megjelentés, dekoratív virágok, ehető gumók a föld alól, amik küllemre nagyon hasonlítanak a burgonyához, és telis-teli vannak értékes tápanyagokkal – ez bizony a csicsóka…. Tartalom Megtekintése
A tikka masala egy hagyományos indiai étel, ami mára világszerte ismert és kedvelt fogássá vált. Ha autentikus indiai ízekre vágyunk, muszáj megkóstolni ezt a krémes, fűszeres indiai ételt, amiben megtalálható… Tartalom Megtekintése
A galanga gyökér hazánkban még kevésbé ismert gyógy-és fűszernövény, amivel leginkább ázsiai ihletésű ételek receptjeiben találkozhatunk. A növény Délkelet-Ázsiából származik, íze kissé emlékeztet a gyömbérre, fűszeres aromája miatt nagyon sokféle… Tartalom Megtekintése