sült kacsacomb almával a tányéron

Az ünnepek elmúltával sokan érzik úgy, hogy ideje visszavenni a dőzsölésből, és egészségesebb, könnyebb ételekre váltani. Január azonban kihívásokat is tartogathat: a hideg téli hónapokban nehezebb friss, szezonális alapanyagokat találni…. Tartalom Megtekintése

kaszinótojások a tányéron

Szilveszterkor búcsút intünk az óévnek, és köszöntjük az újat. Ez az alkalom nemcsak a vidámságról és a társasági életről szól, hanem az ételek is fontos szerepet kapnak. A hagyományok szerint… Tartalom Megtekintése

lencsefőzelék a szilveszteri asztalon

Szilveszter az év búcsúztatásának és az új év köszöntésének ünnepe, amelyhez világszerte különböző hagyományok kötődnek. Magyarországon a zajos mulatságok, a pezsgős koccintás és a tűzijáték mellett egy különleges étel, a… Tartalom Megtekintése

disznótoros az ünnepi asztalon

A magyar konyha gazdag hagyományai közül talán a disznótoros készítése és fogyasztása az egyik legjellegzetesebb téli szokás. Ez az ízletes étel nemcsak a vidéki életérzést idézi, hanem valódi nosztalgiát is… Tartalom Megtekintése

paprikás csirkés lasagne tepsiben

A gasztronómia egyik legizgalmasabb része, amikor különböző kultúrák találkoznak egy tányéron. A paprikás csirkés lasagne pontosan ilyen: a magyar paprikás csirke gazdag ízvilágát ötvözi az olasz konyha kedvenc tésztás ételével…. Tartalom Megtekintése

fekete erdő torta szelet a tányéron

A Fekete-erdő torta, németül Schwarzwälder Kirschtorte, az egyik legkedveltebb és legismertebb torta a világon. Elegáns megjelenése, gazdag, harmonikus ízvilága és könnyű elkészíthetősége miatt évtizedek óta szeretik és sütik világszerte. Legújabb… Tartalom Megtekintése