Lehet diós, mákos, nutellás, gesztenyés, kókuszos, asztalt gyümölcsös, de akár még marcipános is, és a karácsony nélkülözhetetlen összetevője – ki tudja, mi az? Bizony, a bejgli, amit egy évben egyszer… Tartalom Megtekintése

Ha tél, akkor jöhet egy tányér jó, forró leves hétköznap, hétégén, ünnepnapon, bármikor. A náthás időszakban szinte kötelező, de a közelgő ünnepek sem telhetnek el nélküle. A magyar konyhának számos… Tartalom Megtekintése

Ha az ember meghallja a marlenka szót, máris megjelenik képzeletében a tömény, édes, diós sütemény, amely szint elolvad a szájban, valamint az elegáns doboz és a mosolygós kislány arca, aki… Tartalom Megtekintése

A rizs az egyik legnépszerűbb köret hazánkban, esszük szinte mindenhez: húsok mellé, zöldségekkel keverve, rizottónak elkészítve, de még süteményként is. Egy baj van csak vele, hogy nehezen illeszthető be a… Tartalom Megtekintése

A homár manapság igazi ínyencfalatnak számít, melynek ára meglehetősen borsos, ezért kevesen engedhetik meg maguknak, hogy megkóstolják. Hosszú és érdekes utat járt be ennek a különleges állatnak a története, amely… Tartalom Megtekintése

Ha egészséges ételekre gondolunk, elsőre a saláták, levesek, grillezett zöldségek, esetleg a sültek jutnak eszünkbe, és csak a sor végén kullognak a desszertek. Érthető is a gondolatmenet, hiszen hogyan lehetne… Tartalom Megtekintése