Sok bejegyzésünket ihlette már a menza és a jellegzetes, „nem szeretem” menzás ételek. Köztük előkelő helyen szerepel a csurgatott tojásleves, ami gyakorlatilag nem más, mint piros lében úszó tojásfoszlányok –… Tartalom Megtekintése

Biztosan van mindenkinek legalább egy olyan „örökölt” jótanácsa a főzéssel kapcsolatban, amiről szentül hiszi, hogy igaz, és nem is sejti, hogy valójában mégsem az.  Az internet előtti világban még szájról… Tartalom Megtekintése

Kicsit nehezen indul el az új esztendő? Ilyenkor sokan szenvednek fáradtságtól, levertségtől, hiszen hosszú még a tél, merülnek a D-vitamin raktáraink, kint pedig hideg van, a frissítő sétát kétszer meggondolja… Tartalom Megtekintése

Mire jó egy finom mártás? Például arra, hogy, feldobjuk vele a már megszokott, esetleg kissé meg is unt ételeket, különlegessé tegyük a sülteket, összerendezzük az amúgy kissé száraz alkotóelemeket, és… Tartalom Megtekintése

Az év vége felé közeledve elkerülhetetlen, hogy elinduljon az emberben egyfajta számvetés, visszatekintés az elmúlt évre. Ilyenkor összegyűlik a család, végre találkozunk rég nem látott szeretteinkkel, és egy finom ebéd… Tartalom Megtekintése

Nincs ősz és tél sütőtök nélkül, egyrészt mert ilyenkor van szezonja ennek a különleges tökfélének, másrészt mert a sütőtöknek bizony hosszú időt kell eltöltenie a forró sütőben, mire teljesen elkészül,… Tartalom Megtekintése