Kókuszlikőr házilag

Az év vége felé közeledve elkerülhetetlen, hogy elinduljon az emberben egyfajta számvetés, visszatekintés az elmúlt évre. Ilyenkor összegyűlik a család, végre találkozunk rég nem látott szeretteinkkel, és egy finom ebéd vagy vacsora mellett beszélgetünk, nevetünk, közös emlékeket idézünk fel. Mindehhez pedig nem csak finom ételek és szépen megterített asztal dukál, kell valami finom ital is, ami megfelel hölgyeknek és uraknak egyaránt, ami nem túl erős és tolakodó, és jólesik minden étel mellé. Az édes kókuszlikőr pont ilyen, melynek receptjét most megosztja kedves olvasóival a Cityfood.

Hozzávalók:

  • 3 dl vodka
  • 3 dl kókusztej
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg kókuszreszelék

A tejszínt a kókusztejjel és a cukorral elkeverjük és kis lángon főzni kezdjük. Legyünk óvatosak, ha túl nagy a láng, könnyen odakap! Ha felforrt, beledobjuk a félbe vágott vaníliarudat és a kókuszreszeléket. Negyed órán át forraljuk az elegyet, de csak kis lángon.

Amikor elkészült, öt órára állni hagyjuk, lehetőleg hideg helyen. Ha letelt az idő, sűrű lyukú szűrőn átszűrjük, és a tiszta léhez hozzáadjuk a vodkát. Alaposan elkeverjük az alkohollal az elegyet. Kiforralt, teljesen tiszta üvegbe töltjük, és két hét múlva szervírozzuk. Ez idő alatt az ízek összeérnek, és az egyszerű italból feledhetetlen vendégváró lesz.

Ez az egyszerű ital nagyon szép gasztroajándékká is válhat egy kecses üveg és némi díszítés kíséretében. Mivel saját magunk készítjük, igazán nagy meglepetést lehet vele okozni, ráadásul nem kell órákat a tűzhely mellett állni az elkészítéséhez. Egyszerű, de nagyszerű, amilyen az igazán jó vendégváró.

Ha a 2021-es év is úgy telt el, hogy a végén úgy érzi, túl kevés ideje maradt önmagára és szeretteire, a következőt indítsa másként! Hagyja a főzést a Cityfoodra, mi tesszük a dolgunk, Önnek pedig nem kell minden nap a főzéssel bajlódnia. A felszabaduló időben pedig csinálja azt, amire évek óta vágyik, gyűjtsön szép emlékeket önmaga számára!