Sült pisztráng karácsonyra

Minden háziasszony álma, hogy különleges ételt tudjon az ünnepi asztalra varázsolni, olyat, ami eltér a megszokottól, mégis hű a karácsonyi hagyományokhoz. Magyarországon viszonylag kevés halat fogyasztunk, de az ünnepi asztal fontos eleme a halászlé vagy a finom sült hal. A rántott pontyfilé vagy a rántott harcsa mindenki számára ismerős, de az egészben sült pisztráng is kiváló karácsonyi étel. Ha szívesen enne halat karácsonykor, de a halászlé elkészítéséhez nincs türelme, a Cityfood most egy szuper egyszerű sült pisztráng recepttel kedveskedik Önnek!

Hozzávalók:
• 4 db pisztráng
• 2 db biocitrom
• 4 ek olívaolaj
• 2 ág friss kakukkfű
• 2 ág friss rozmaring
• tengeri só
• fehérbors

A recept hozzávalói között szerepel friss rozmaring és friss kakukkfű. A friss fűszerek íze jóval intenzívebb, ezért ha sikerül őket beszereznünk, nagyon jó szolgálatot fognak tenni. Ha mégsem sikerülne, a szárított változatuk is megfelelő a finom sült pisztránghoz. A halakról lekaparjuk a pikkelyeket, ha van belsőség bennük, azokat eltávolítjuk, majd nagyon alaposan átmossuk őket kívül- belül. Ha szép tiszták, kívülről papírtörlővel egy kicsit leitatjuk róluk a vizet. Ezt követően besózzuk mindegyiket kívül-belül, a belsejükbe szórunk némi fehérborsot és a friss fűszernövények lecsipkedett leveleit.

Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, majd belefektetjük a halakat, és meglocsoljuk őket az olívaolajjal. 200 fokra előmelegítjük a sütőt, 15 percig sütjük a halakat, majd kivesszük és megfordítjuk őket. A másik felüket is 15 percig pirítjuk. A citromokat felszeljük, és egy tálcára terítjük. Erre szedjük ki a még meleg halat, így tálaljuk őket. Petrezselymes burgonyával, esetleg majonézes burgonyasalátával kínáljuk a sült pisztrángokat. Ügyeljünk rá, hogy ne hűljön ki, hiszen frissen, forrón a legfinomabb.
Ugye, hogy nem bonyolult? Ha máris ideges amiatt, hogy mi hogyan alakul majd az ünnepek során, és szeretne időben elkészülni mindennel, a mindennapos főzést bízza a Cityfoodra. Ne merüljön ki, mire elérkezik a karácsony, ossza be okosan a saját idejét! A Cityfood ételei frissek és finomak – idén december 23-ig állunk rendelkezésére!