Mogyoróvajas keksz

Kicsit nehezen indul el az új esztendő? Ilyenkor sokan szenvednek fáradtságtól, levertségtől, hiszen hosszú még a tél, merülnek a D-vitamin raktáraink, kint pedig hideg van, a frissítő sétát kétszer meggondolja az ember. Ha Ön is hasonló érzésekkel küzd, de azért jó lenne valami finomat varázsolni a hétvégi asztalra, a Cityfoodnak van egy remek ötlete. Az amerikaiak egyik kedvenc alapanyaga, a mogyoróvaj segítségével nagyon kevés összetevőből isteni keksz készíthető. Ennél egyszerűbb, gyorsabb és kiadósabb sütemény nem is létezik, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 1 ek vanília aroma
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg mogyoróvaj

Először is fontos tisztázni, hogy ehhez a recepthez nem az édes, csokis ízvilágú mogyorókrémre van szükség, hanem a sós mogyoróvajra. A hazai szupermarketek polcain lehet kapni sima textúrájút és darabosat is. Mivel ehhez a recepthez mindkettő kiváló, választhatjuk az ízlésünknek megfelelőt.

A sütőt előmelegítjük, és egy lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. Amíg a sütő melegszik, a tojást felütjük egy tálba, beleszórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vaníliaaromát, végül pedig a mogyoróvajat. Az összes összetevőt elkeverjük egy robotgép segítségével. Idővel sűrű masszát kapunk, amiből vizes kézzel kis golyókat formázunk. A golyókat egymástól messzire helyezzük a tepsibe, mert sülés közben ellapulnak. 180 fokos sütőben 10 percig sütjük őket. Utána érdemes hagyni, hogy hűljenek egy kicsit, mielőtt kiszednénk, különben széteshetnek.

A recept különlegessége nem csak az, hogy kevés összetevő kell hozzá és nagyon gyorsan elkészíthető, hanem hogy egyáltalán nem tartalmaz lisztet. Így a lisztre érzékenyek is bátran fogyaszthatják. Érdemes vele óvatosan bánni, mert a mogyoróvaj rendkívül tömény és energiadús élelmiszer, így a belőle készült süteményből sem szerencsés egyszerre túl sokat fogyasztani.

Ugye, hogy milyen egyszerű? Ha szívesen kipróbálná, de tényleg egy perce sem jut a sütésre-főzésre, ne csüggedjen, az új esztendőben is van megoldás. Rendeljen finom ételeket házhoz, könnyítse meg a saját életét. Cityfood – velünk mindig jól jár!