citromok

Hűsítő citromlevessel köszöntjük a nyarat

Megérkezett a nyár, mostantól mindennapossá válnak a nagy hőségek, a hirtelen jött frissítő záporok és a fülledt levegő. Sokan szenvednek ilyenkor étvágytalansággal, hiszen túlhevült testtel az ember nem kíván szinte semmit, főleg nem nehéz ételeket. Ilyen időben nagyon jól jön egy finom hűsítő leves, ami megnyugtatja testünket és lelkünket. A Cityfood ezen a héten egy különleges citromos leves receptjével kedveskedik olvasóinak, tartson Ön is velünk, tanulja meg, hogyan kell citromkrémlevest készíteni.

Hozzávalók:
2 db citrom
10 dkg cukor
1 liter víz
2 csomag vaníliás cukor
1 rúd fahéj
3 db egész szegfűszeg
0,5 tasak vaníliás pudingpor
2 dl tejszín

A citromokat alaposan megmossuk, majd lehámozzuk a héjukat. A fehér részt is le kell szedni, amennyire csak lehet, különben a levesünk keserűvé lesz. Felkarikázzuk, majd kimagozzuk őket. Egy lábasba beletesszük a citromot, a vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és az egészet elkezdjük forralni. Addig főzzük, amíg a citromok megpuhulnak. Amint megfőttek, levesszük a gázról az edényt, és kiszedünk belőle minden fűszert. Egy tányérba beleszórjuk a pudingport, elkeverjük egy merőkanál vízzel, és a forró levesből is adunk hozzá egy merőkanálnyit. Szép simára keverjük, hogy a puding ne csomósodjon be. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest, majd beleöntjük a tejszínt is. Visszatesszük a tűzre a lábast, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Jól behűtve táljuk.
Mivel szervírozzuk? Habgaluskával! Néhány tojást ketté válaszunk, a tojások fehérjét felverjük kemény habbá annyi evőkanál porcukorral, ahány tojás fehérjét használjuk. Ezután egy kanál segítségével forró tejbe szaggatjuk őket, pár percig főzzük mindkét oldalukat, majd kiszedjük egy tányérra. A tányérba szedett leves tetejére helyezzük őket.
Ha nincs lehetőségünk habgaluskát készíteni, vannak gyorsabb megoldások is, mint a tejszínhab, a pirított mandula forgács, az apróra darabolt friss eper, esetleg az áfonya. Mindegyikkel nagyon finom, érdemes megkeresni a saját kedvencünket.

Tetszett a recept? Szívesen kipróbálná, de a héten semmire sem lesz ideje? Ne búsuljon, a megoldás a Cityfood, ahonnan könnyedén megrendelheti családja egész heti ebédjét. Csupán néhány kattintás, és mi házhoz visszük Önnek a finomabbnál finomabb ételeket. Így marad ideje kísérletezni – talán még a citromleves is beleférhet a napba.