Fokhagymakrémleves, a tél kedvence

Sajnos idén sem ússzuk meg a hideget, fázós napok elé nézünk. Ilyenkor hazaérve nem is vágyunk másra, csak egy finom forró teára vagy levesre. A jól megszokott levesek mellett jól jön időnként egy új recept – még jobb, ha gyorsan el is készíthető az étel. A Cityfood most egy ilyen szuper fokhagymakrémleves recepttel kedveskedik olvasóinak. Sőt, még fokhagymát sem kell hozzá pucolnunk. Ez vajon hogyan lehetséges? Mutatjuk, tartson ismét velünk!

Hozzávalók:

  • 5 kisebb szem burgonya
  • 1,5 liter víz
  • 2 ek fokhagymakrém
  • 2 tk vegeta (elhagyható)
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • Só, bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
  • egy csokor friss petrezselyem zöldje

Ehhez a fokhagymakrémleveshez most boltban vásárolható fokhagymakrémet használunk, de természetesen aki jobban szereti a frissen zúzott fokhagymát, azzal is helyettesítheti.
A burgonyát meghámozzuk, beleszórjuk a vegetát, majd felöntjük a vízzel, és fedő alatt puhára főzzük. Aki idegenkedik a vegetától, el is hagyhatja, illetve használhat a leveshez alaplevet is a víz helyett.

Ha a burgonya megpuhult, botmixerrel simára turmixoljuk, majd beleszórjuk a sót, a borsot és a szerecsendiót. Belekeverjük a fokhagymakrémet is, majd ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e a levesünk. Ha túl sűrűnek találjuk, még önthetünk hozzá vizet. A levest felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt, és azzal is forralunk rajta egyet. Végül az apróra vágott petrezselymet beleszórjuk, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, még fűszerezzük egy kicsit. Forralás után levesszük a tűzről. Forrón találjuk, kínálhatunk mellé levesgyöngyöt, pirítóst, de akár cipóba is merhetjük a friss levest.

Egyszerűnek tűnik, de mégis jobb lenne, ha valaki más készítené el? Néha mindenkinél elérkezik a mélypont, a mindennapos főzés ugyanis fárasztó és egyhangú feladat. Ha szeretne kitörni a mókuskerékből, a Cityfood segítségével megteheti. Rendelje házhoz finom ételeinket, ránk mindig számíthat! Házhoz szállítás a Cityfood konyhájáról – mi garantáljuk a minőséget!