Tojásleves másképp

Sok bejegyzésünket ihlette már a menza és a jellegzetes, „nem szeretem” menzás ételek. Köztük előkelő helyen szerepel a csurgatott tojásleves, ami gyakorlatilag nem más, mint piros lében úszó tojásfoszlányok – valóban nem könnyű szeretni. De biztos, hogy minden tojásleves rossz? Természetesen nem, létezik olyan, ami nagyon is szerethető. A Cityfood most egy ilyen receptet hoz kedves olvasóinak, tojásleves újraértelmezve, sok zöldséggel, egész tojásokkal. Tartson velünk, talán megtetszik Önnek is!

Hozzávalók:

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • egy kis darabka zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szem burgonya
  • 6 tojás
  • gulyásleves kocka
  • negyed mk bors
  • egy mk őrölt kömény
  • 2 mk piros paprika
  • 2 ek napraforgó olaj
  • kétszeres mennyiségű víz

Ennek a tojáslevesnek az íze hasonló az eredetiéhez, mivel a fűszerek azonosak. Ami viszont nagy különbség, hogy a sok zöldségtől és az egész tojásoktól az eredmény egy sokkal tartalmasabb, gazdagabb leves.

Az olajon megpirítjuk a kockára vágott hagymát, majd amikor már szép aranybarna színű, rászórjuk a köményt, a borsot, a pirospaprikát, és levesszük a tűzről. A zöldségeket apró kockára vágjuk, és beleöntjük a lábasba. Felengedjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd visszatesszük a tűzre. Fedő alatt elkezdjük puhára párolni a zöldségeket. Amikor már kissé megpuhultak, de még nem teljesen puhák, beletesszük a leveskockát és a sót. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e, és van-e rajta elegendő víz. Legyen bőven leve, hiszen még most kerülnek bele a tojások. A tojásokat egyenként a levesbe engedjük, nem kavarjuk meg azonnal, hanem hagyjuk egy kicsit megszilárdulni őket. Így nagyobb esélyünk van rá, hogy a tojások sárgája és fehérje együtt marad. Még további 10 percig főzzük a levest, majd elzárjuk alatta a gázt.

Ehhez már nem is kell komoly főétel, elegendő egy könnyű tészta vagy esetleg valami édes finomság. Ha tetszett a recept, de most nincs kedve vagy ideje főzni, rendelje házhoz kedvenceit a Cityfoodtól!