harcsapaprikás

Öt dolog, amiért imádjuk a harcsapaprikást

Szereti a gazdag fogásokat, amelyekkel biztosan jóllakik? Előfordul, hogy egy leves-főétel kombináció helyett valami laktató egytálételre vágyik? Ha Ön is így van ezzel, a harcsapaprikás túrós csuszával a legjobb választás! Ennél nagyobb hungarikumot el sem tudunk képzelni, igazi klasszikus magyar halas-paprikás étel, amit saját otthonukban kevesen készítenek, de annál többször rendelik meg étlapunkról. Tartson velünk, ha kíváncsi rá, mitől lesz igazán finom!

1. A harcsapaprikás alapja a filézett harcsahús. Aki szokott horgászni és esetleg fogott, illetve filézett is már életében harcsát, az tudja, hogy nem könnyű feladat. A halfilézés önmagában sem egyszerű dolog, de a harcsa húsának szálkamentesítése kimondottan embert próbáló feladat. Ha mégis úgy hozza az élet, hogy egyszer kénytelen lesz saját kezűleg csinálni, jó minőségű filéző kés nélkül neki se fogjon! Aki biztosra akar menni, és a kényelmet többre tartja, annak elegendő elsétálnia a közeli szupermarketbe, ahol megvásárolhatja a filézett harcsahúst.

2. A harcsapaprikás tejfölös habarással a legfinomabb. A tejfölt egy kis liszttel és vízzel szép simára keverjük, és ezzel sűrítjük be a hagymás-paprikás szaftot. Az így kapott pörkölt sűrű szaftja után biztosan nem éhezünk meg egyhamar. Arra érdemes ügyelni, hogy mielőtt behabarnánk a paprikást, szedjük ki a hal húsát, hogy a kevergetéssel ne törjük össze, majd forrás után helyezzük vissza.

3. A harcsapaprikás klasszikus körete egy kímélőnek nem mondható, önmagában főfogásnak is beillő étel, a túrós csusza. Az biztos, hogy aki erre a gazdag ételre vágyik, annak számolnia kell vele, hogy a gyomra bizony küzdeni fog, mire elbánik ennyiféle összetevővel. Fogyókúrás ételnek nem nevezhető, sokkal inkább laktató egytálételnek, ami elé még levest sem kell feltétlenül fogyasztani.

4. A túrós csusza füstölt szalonna pörccel az igazi. A füstölt szalonnát apró darabokra vágva nagyon finom kis sült pörcöket kapunk, amelyek még gazdagabbá teszik ezt a népszerű ételt.

5. A hal nem csak ízletes, hanem kivételesen egészséges is. Jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyek csökkentik a szívroham, a demencia és egyes szembetegségek kialakulásának kockázatát. Szakértők szerint egy kiegyensúlyozott étrendben minden héten szerepelnie kell valamilyen halételnek.

A Cityfood étlapján megtalálható harcsapaprikás az egyik legfinomabb fogásunk, melyet minden kedves megrendelőnknek jó szívvel ajánlunk. Ha Ön is szeretné megkóstolni, ne késlekedjen, rendelje meg tőlünk, és mi házhoz visszük!