Hűsítő epres smoothie

Az eperszezon még tart, igaz, már nem sokáig, így ki kell élvezni ezeket a heteket, amikor finom, édes, magyar szabadföldi eperhez juthat az, aki ellátogat a helyi piacra. Ezzel párhuzamosan egyre melegszik az idő, lassan megérkeznek az első hőhullámok, amikor semmit sem kíván az ember, csak hűsítő és frissítő ételeket. A reggeli melegszendvicseket, palacsintát és zabkását felváltja a hideg joghurt és a smoothie. A Cityfood most egy nyárköszöntő epres smoothie recepttel kedveskedik olvasóinak, amely kis tálkába töltve, friss gyümölccsel és hajdinával megszórva hűsítő és tápláló reggeli lehet – ráadásul kizárólag vegán alapanyagok felhasználásával. Hideg, egészséges, friss, a legjobb nyári reggeli vagy uzsonna.

Hozzávalók:

  • 2 marék friss eper
  • 100 ml zab joghurt
  • 125 ml vegán tejszín
  • A tetejére:
  • 6 szem eper felnegyedelve
  • egy marék puffasztott hajdina
  • 2 ek durvára vágott mandula

Az epret megmossuk, majd turmixgépbe dobjuk. Ráöntjük a tejszínt és a joghurtot – aki nem szereti a zabjoghurtot, az használat kókusz alapút is. Az elegyet simára turmixoljuk, egy műanyag edénybe töltjük, és 3 órára a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. Ha letelt a 3 óra, kivesszük, majd a kissé megfagyott masszát aprítógépe vagy turmixgépbe töltjük, és újra leturmixoljuk. Így egy kissé kásás, jó hideg masszát kapunk. A jégkása állagú édességet kis tálkákba töltjük, és megszórjuk friss gyümölccsel, durvára vágott mandulával és a puffasztott hajdinával.

Természetesen ez a gyümölcsös smoothie nem csak eperrel működik jól, hanem bármilyen gyümölccsel. Aki szereti az egzotikus ízeket, annak jó szívvel ajánljuk a mangó-banán kombinációt, de az alma-kivi is nagyon finom elegyet alkot. Szórásnak pedig mehet rá dió, müzli granulátum, zab, vagy bármi, amit szeretünk.

Már előre fél a forró nyártól, amikor minden nap főzni kellene, de semmi kedve még ezzel is melegíteni a lakást? A Cityfood minden időben jó szolgálatot tesz, különösen a forróság idején. Csak néhány kattintás, és máris érkezik az ebéd, anélkül, hogy órák hosszat a tűzhely mellett kellene álldogálnia. Éljen a lehetőséggel, nem fogja megbánni!