Terítéken a mártások

  • |

Mire jó egy finom mártás? Például arra, hogy, feldobjuk vele a már megszokott, esetleg kissé meg is unt ételeket, különlegessé tegyük a sülteket, összerendezzük az amúgy kissé száraz alkotóelemeket, és persze az is előfordul, hogy a mártás nélkülözhetetlen bizonyos receptekhez. A Cityfood most néhány ismert, de gyakran elfeledett mártást és szószt hoz olvasóinak, hátha Önök is kedvet kapnak egy kis újításhoz.

Meggyszósz

Önnek is az az íztelen, híg meggylé jut erről eszébe, amit a menzán a főtt hús mellé adtak? Sajnos sokan megutalták emiatt a meggyszószt, pedig ha jól van elkészítve, nagyon finom tud lenni. Cukorral, egy kis fahéjjal és tejfölös habarással sűrű meggyszószt tudunk készíteni, ami szárnyas sültek mellé felszolgálva igazi gasztronómiai élmény.

Kapormártás

Igazi tavaszi íz, de ilyenkor télidőn sem beszerezhetetlen az alapja, a kapor. Egy finom kapormártás illik a főtt húsokhoz, de egy egyszerű petrezselymes burgonyával és főtt tojással is kiváló ebéd válik belőle. Vegetáriánusoknak jó szívvel ajánljuk röszti mellé, halimádóknak pedig a hal-rizs-kapormártás kombó igazi klasszikus lehet.

Hollandi mártás

Tojássárgája, vaj, citromlé, bors és só. Ennyire egyszerű alapanyagokból nagyszerű mártás készíthető. A baconbe tekert spárga nélkülözhetetlen kísérője a hollandi mártás, de nagyon finom más párolt zöldségek mellé is. Tört burgonya vagy burgonyapüré hozzá a legideálisabb köret.

Áfonyamártás

Nincs jobb, mint az édes áfonyamártás, ezt az amerikaiak jól tudják, hiszen tőlük ered, és szinte mindenhez eszik. De mihez együk mi, magyarok? Sült húshoz, rántott camemberthez, de akár más rántott sajthoz is nagyon jól illik. A legjobb köret mellé a rizs, hiszen a rizs semleges íze mellett remekül tud érvényesülni az édes, gyümölcsös íz.

 

Mostanra már meg is kívánt valami különleges ételt? A Cityfoodnál 2022-ben is finom ételekkel és megfizethető árakkal várjuk kedves megrendelőinket. Önnek nincs más dolga, mint házhoz rendelni a legfinomabb fogásokat, és jóízűen elfogyasztani azokat!