mivel várjuk a mikulást

Magyarországon a Mikulás érkezését fényesre suvickolt kiscsizmákkal várjuk, na és persze azzal, hogy egész évben igyekszünk nagyon jó gyerekek lenni. Amerikában más a szokás, ott ugyanis nincsen külön Mikulás ünnep,… Tartalom Megtekintése

Se nem növény, se nem állat, testük 90%-a víz, néhány fajuk képes a sötétben világítani, egyes fajok pedig olyan erővel nyomulnak a felszín felé, hogy még az aszfaltot is megrepeszthetik…. Tartalom Megtekintése

sütőtök leves

Az ősz a felkészülés ideje és az utolsó vitaminfröccsé, ilyenkor kell odafigyelnünk azokra a gyümölcsökre és zöldségekre, amelyek teljes értékű vitaminforrások, és még magukban hordozzák a késő őszi napfény erejét…. Tartalom Megtekintése

Egészségünk természetes védelmezője: a csipkebogyó

A hűvös idő beköszöntével alig akad olyan ember, akit előbb vagy utóbb ne érne utol a meghűlés. Ez a fránya betegség levertté teszi az embert, kedvetlenek és enerváltak leszünk tőle,… Tartalom Megtekintése

Öt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockát

Öt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockátÖt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockát 1. Finom Évtizedeken keresztül az egyik legnépszerűbb sütemény volt a háztartásokban, ennek pedig igen egyszerű az oka: nagyon finom…. Tartalom Megtekintése

„De szeretnék gazdag lenni,/ Egyszer libasültet enni” – József Attila elhíresült verssorai arról árulkodnak, hogy száz évvel ezelőtt a libahús a gazdagok kiváltsága volt, a szegény költők csak álmodozhattak róla…. Tartalom Megtekintése