corn dog

Öt feltét, amivel feldobhatod a főzelékeket

Sok családban mumusok a főzelékek – ha válogatós a gyerek, a főzelék szinte biztosan a nemszeretem ételek között szerepel. Érhető is a dolog, hiszen a sűrű, lisztes fogás ízét sokan nem szeretik, még akkor sem, ha kellemesen van fűszerezve. Mégis vannak napok, amikor jól jöhet egy-egy főzelék, hiszen nem lehet mindig ugyanazt enni, az emberi szervezetnek szüksége van a változatosságra. A Cityfood most bemutat öt olyan feltétet, ami bármelyik főzeléket megmentheti! Ne adja fel, ezekkel még az Ön csemetéjét is rá lehet majd venni egy kis kanalazásra!

1. Rántott párizsi. Gyerekkorunk kedvence. A párizsi nagy találmány, hiszen olcsó, kiadós és még finom is. A rántott párizsi pedig még ennél is többet tud, hiszen a bundától még finomabb lesz a végeredmény! Liszt, tojás és zsemlemorzsa, a panírozott párizsi szeletek forró olajban kisütve – ennek egyetlen gyerek sem tud majd ellenállni.

2. Vagdalt. A főzelékek legtipikusabb feltétje a fasírt vagy a vagdalt. Ám a vagdaltnak van egy nagy előnye a fasírttal szemben, mégpedig az, hogy sokkal gyorsabban elkészül. Mindkettőnek darált hús az alapja, ami lehet sertés, marha vagy szárnyas hús, fűszerezésük gazdag: pirospaprika, bors, só, kömény és fokhagyma. Kerül még bele tojás és zsemlemorzsa, esetleg apróra vágott petrezselyem zöldje. Ám míg a fasírtokat egyenként kell forró olajban kisütni, addig a vagdaltból egy nagy rudat formázunk, melynek közepébe keményre főzött egész tojásokat teszünk, és sütőben megsütjük. Jóval időtakarékosabb, az eredmény viszont ugyanolyan finom!

3. Tojáslepény. A tojáslepény hasonlít a rántottához, ám mégis más. Más, mert kerül bele liszt és tej, és az eredmény egy amerikai palacsintához hasonló állagú sűrű lepény lesz, amit változatos módon gazdagíthatunk. Apróra vágott hagymával, medvehagymával, sokával, paprikával – ami szem-szájnak ingere. A lepényt felszolgálhatjuk egészben, vagy akár csíkokra vágva.

4. Corn dog. A corn dog a hot dog után az új szár. A kukoricalisztből és kukoricadarából készült tejes masszába mártott virslik forró olajban sülnek ki, és az eredmény egy finom, bundás virsli lesz, ami hasonlít a sörtésztába forgatott húshoz, de annál jóval egyszerűbb az elkészítése. Érdemes kipróbálni, mert gyorsan elkészül és nagyon finom az eredmény.

5. Bundás kenyér. A leggyorsabb feltét a bundás kenyér. Számtalan előnnyel rendelkezik, hiszen igazi maradékhasznosító étel, a száraz kenyérből is kiváló bundás kenyér lesz. 10 perc alatt elkészül, és bármilyen főzelék mellé illik. Ráadásul nem ismerünk olyan gyereket, aki ne szeretné, tehát a célunkat biztosan elérjük vele.

Ha Ön is kedvet kapott egy finom főzelékhez és a hozzá illő feltéthez, de még egy egyszerű borsófőzeléket sincs ideje összedobni, ne keseredjen el, a Cityfood erre is tudja a megoldást. Ebédrendelés – Ön kiválasztja, mi házhoz visszük!