Tavaszsürgető zöldborsófőzelék

Tavaszsürgető zöldborsófőzelék

Hogyan lehet sürgetni a tavaszt? Sajnos sehogy. Pedig mi már nagyon sürgetnénk, és biztosra vesszük, hogy kedves megrendelőink között is sokan vannak ezzel így. Kinyíltak a hóvirágok, kibújtak az apró barkavirágok, megjelentek az első jácintok és nárciszok, egyre több a kellemes napsütéses órák száma – nagyon közel már a tavasz. Sajnos friss zöldségeket és gyümölcsöket még nem találhatunk a piacon, de szerencsére a mirelit felhasználása sem ördögtől való, ha nincsen jobb megoldás. Télidő végén így vagyunk a zöldborsófőzelékkel is, kénytelenek vagyunk a mélyhűtőhöz fordulni segítségért. Ami viszont friss benne, az a petrezselyem zöldje, ami igazán különlegessé és tavasziassá teszi ezt a fogást. Tartson velünk, ha kíváncsi rá, hogyan készül a zöldborsófőzelék!

Hozzávalók:
0,5 kg zöldborsó
1 csokor friss petrezselyemzöld
1 nagy gerezd fokhagyma
1 leveskocka (tyúkhús- vagy zöldséglevesből készült)
2 csapott ek. finomliszt
200 ml tejszín
só, frissen őrölt bors

A zöldborsót feltesszük főni annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Sót, borsot szórunk bele (ízlés szerint), beleteszünk egy leveskockát és a zúzott fokhagymát. Felforraljuk és 6-7 perc alatt puhára főzzük a borsót. Közben a petrezselyem zöldjét alaposan megmossuk, majd apróra vágjuk. A tejszínt elkeverjük a liszttel, akkor jó, ha teljesen csomómentes. Ha nem akar szép homogén masszává válni, egy kis adagot merhetünk hozzá a főzelék levéből. Ha megpuhultak a borsószemek, hozzákeverjük a tejszínes habarást, majd a petrezselyem zöldjét, és összeforraljuk. Aki szereti a frissen őrölt borsot, a tányérra szedve még őrölhet a főzelék tetejére, így még izgalmasabb ízélményben lesz része.
A zöldborsófőzelék rendkívül sokféle módon tálalható. Fasírttal, sült hússal, pörkölt hússal, debreceni kolbásszal, sült virslivel, tükörtojással, rösztivel, parázsburgonyával, bundás kenyérrel, hagymakarikával. Csak a képzeletünk és családunk ízlése szabhat határt a feltétek változatosságának.
A Cityfood kedveli a hagyományos ízeket, így nálunk biztosan megtalálja a zöldborsófőzeléket. Próbálja ki milyen az, ha nem Önnek kell elkészíteni, csak egyetlen kattintással megrendeli, és máris kész van akár az egész család ebédje. Higgye el, könnyen hozzá lehet szokni ehhez a kis mindennapi luxushoz!