Túróval és kaporral töltött csirkemell rántva

Mióta beköszöntött a hőség, igyekeztünk minél több megúszós recepttel kedveskedni olvasóinknak, hiszen ilyenkor senki sem szeret hosszasan álldogálni a forró konyhában. Vannak azonban olyan különleges napok, évfordulók, születésnapok, vendégségek, melyek során az ember nem sajnálja az időt és az energiát az előkészületekre, hiszen egy finom és különleges ebéddel örömet szerezhetünk szeretteinknek. Ehhez ad most ötletet a Cityfood, ez a főétel se nem megúszós, se nem kifejezetten olcsó, hanem egy igazi különlegesség, melynek elkészítése után garantáltan elismerő pillantásokat zsebelhet be a szakács.

Hozzávalók:

  • 8 szelet csirkemell
  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 egész tojás
  • 1 csokor friss kapor
  • só és bors ízlés szerint

A panírozáshoz és a sütéshez:

  • 15 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • napraforgó olaj a sütéshez

A túrót egy tálban összetörjük a sóval és a borssal. A kaprot megmossuk, apróra vágjuk, és a tojással együtt a túróhoz keverjük, ez lesz a töltelék. A csirkemellet megmossuk, fél centis szeletekre szeljük, és kissé kiklopfoljuk. A húsnak nem kell hajszálvékonynak lennie, az a cél, hogy tölthető és feltekerhető legyen. A csirkemellszeletek egyik végére teszünk egy kis tölteléket, majd szorosan feltekerjük – aki bizonytalan a dologban, fogpiszkálóval megtűzheti, de nem feltétlenül szükséges. Ügyeljünk rá, hogy ne töltsük túl a húst, mert akkor kifolyik belőle sülés közben a túrós töltelék. A feltekert hússzeleteket előbb lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, ahogyan a hagyományos panírozásnál szokás. A forró olajba úgy tesszük bele őket, hogy a vágott felük kerüljön alulra. Közepes lángon aranybarna színűre sütjük a húsokat.

Tálalhatjuk rizzsel, krumplipürével, petrezselymes újburgonyával, bulgurral, de akiknek fontos, hogy megőrizzék karcsúságokat, azok számára a friss zöldségekből készült salátaköret is kiváló választás.

Mostanra már biztosan megéhezett Ön is, hiszen ennek a kapros-túrós töltött húsnak senki sem tud ellenállni. Ha mégsem fér most bele egy hosszabb főzés, vagy éppen nyaralni készül a család, a Cityfoodra most is számíthat! Rendeljen finom, változatos és egészséges ételeket házhoz, élvezze a gondtalan nyár örömeit!

A kép illusztráció.