A legfinomabb paradicsomsaláta

Krumpli, rizs, tészta, esetleg egy kis bulgur? Vitán felül ezek a legnépszerűbb köretek kis hazánkban, hiába látjuk és halljuk úton-útfélen, hogy meg kell próbálni több zöldséget és kevesebb szénhidrátot fogyasztani egészségünk megőrzése érdekében. A salátákat sokan szeretik, mégis viszonylag kevesen készítenek maguknak otthon rendszeresen salátát a klasszikus köretek helyett. Pedig a friss salátának rengeteg előnye van, egyrészt sokkal inkább alakbarát megoldás, mint a szénhidrátdús társaik, másrészt nagyon sokféleképpen elkészíthető, és még időt is spórolunk, hiszen gyorsan össze lehet dobni. A Cityfood most egy finom paradicsomsaláta receptet hozott kedves olvasóinak, ami természetesen hazai, friss, édes paradicsomból elkészítve a legfinomabb. Szerencsére már nem kell sokat várni rá, addig is mutatjuk, hogyan készül!

Hozzávalók:

  • 500 g paradicsom
  • 2 ek kapribogyó
  • 1 nagyobb lilahagyma vékonyra szeletelve
  • 2 citrom
  • 2 ek olíva olaj
  • 2 ág friss bazsalikom
  • só, frissen őrölt bors

A hagymát meghámozzuk, majd felszeljük, amilyen vékonyra csak lehet. A citromot megmossuk, héját lereszeljük és félretesszük. A levét kifacsarjuk, és a hagymára öntjük. A paradicsomokat megmossuk, magházukat kivágjuk és felszeljük, majd megszórjuk ízlés szerint sóval. Tíz perc múlva leöntjük a paradicsom levét, és egy nagyobb méretű lapos tányérra vagy kisebb tálcára terítjük. Megszórjuk frissen őrölt borssal, majd a szárától megfosztott kapribogyókkal. Ezt követően a hagymát ráhalmozzuk a citromos lével együtt. Végül szépen eloszlatjuk rajta az olívaolajat és a frissen leszedett, kissé felaprított bazsalikomot. A citrom reszelt héjával meghintjük a tetejét, hogy mindenhová jusson belőle egy kevés.

A hagyományos köretek mellé is kiváló kiegészítés lehet ez a finom és friss saláta, de helyettük is nagyon finom fűszeres sült hússal, rántott zöldségekkel vagy akár sós lepényekkel.

Próbálkozott már a salátákkal, de valahogyan sosem lett az igazi? Nehézséget okoz, hogy mindig friss és változatos ételeket tudjon kínálni családjának? Mi tudjuk a megoldást, rendelje házhoz friss salátáinkat vagy finom fogásainkat, és nem kell többé a főzéssel bajlódnia. Cityfood – velünk mindig jól jár!