Öt dolog, amiért érdemes a tonhalsalátát választani

Öt dolog, amiért érdemes a tonhalsalátát választani

1. Tél, zord hideg, kevés napfény, vitaminhiány, kedvetlenség. Ennek idejét éljük most, sajnos messze még a megújulást hozó tavasz, és ezt elfáradt testünk és lelkünk egyaránt megérzi. Ilyenkor a friss idénygyümölcsök és zöldségek híján bizonyítottan kevesebb vitamint viszünk be szervezetünkbe, és ennek következményeként sokszor érezzük magunkat kimerültnek. Olyan probléma ez, amivel foglalkozni kell, és amire szerencsére vannak megoldások. Az egyik legkézenfekvőbb, ha elkezdünk tudatosan étkezni, odafigyelve arra, hogy testünk elegendő vitaimhoz jusson ilyenkor is. Egy finom saláta a legjobb, amit tehetünk saját védelmünk érdekében.

2. A tonhalsaláta a friss, ropogós zöldségek rengeteg vitaminját ötvözi a tonhal rendkívül egészséges fehérjéivel. Megoszlanak a vélemények arról, hogy a tonhalfogyasztás által a testünkbe jutó higany milyen mennyiségben nevezhető ártalmatlannak. Abban azonban sikerült egyezségre jutniuk a szakértőknek, hogy aki heti egyszer fogyaszt tonhalat, annak nem kell aggódnia a halban található higany miatt. A tonhal számtalan jótékony hatása viszont vitathatatlan, kis mértékben tartalmaz telített zsírokat, rendkívül jó omega-3 forrás, tele van fehérjével.

3. Kinek ajánlott a rendszeres fogyasztása? Mindenkinek! Akik sportolnak, hiszen a sok fehérje nagyban hozzájárul az izomépítéshez. A fogyókúrázóknak, szintén a magas fehérje és az alacsony zsírtartama miatt. A szív-és érrendszeri betegségben szenvedőknek, mert segít megvédeni az érfalakat. Akik valamilyen visszatérő vagy súlyos gyulladással küzdenek, mert a tonhal egészséges zsírjai segítenek leküzdeni a szervezetünkben található gyulladásokat.

4. Uborka, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma, olívabogyó, bazsalikom, olívaolaj, petrezselyemzöld. Ez mind szerepel az izgalmas saláta összetevői között. Magas rosttartalmú friss zöldségek, változatos ásványi anyagok, számtalan gyógyító összetevő megfáradt testünknek.

5. Eltér a megszokottól! Ha Ön is unja a saját főztjét, ha sokszor órák hosszat kell gondolkodnia azon, hogy mit fog holnap enni, mert semmit sem kíván, itt a megoldás. A magyar konyha eredendően kevés zöldsalátát használ, éppen ezért időnként nagyon jól tud esni a változatosság. Van élet a krumplin és a tésztán túl is, ne engedje, hogy étkezése beszűküljön, keresse az újszerű fogásokat!
Ha kedvet kapott a tonhalsaláta kipróbáláshoz, de még soha nem készített, és azt sem tudja, hogyan kezdjen neki, vagy egyszerűen csak nem lesz ideje rá holnap, keresse bátran a Cityfoodot! Mi házhoz visszük Önnek az életerőt!