svéd húsgolyós spagetti

Svéd húsgolyós tészta

Tudta, hogy a svéd húsgolyót nem is a svédek találták fel? A népszerű lakberendezési áruházlánccal hazánkba is eljutott a világszerte oly népszerű étel, a szószos húsgolyó, amelyet számtalan körettel el lehet készíteni, és mindenhogyan isteni finom. Az igazság azonban az, hogy eredetileg nem is svéd ételről van szó, hiszen Törökországból származik. Ám mindez semmit sem számít, a lényeg az íze, ami utánozhatatlan és feledhetetlen, nem véletlenül van ekkora rajongótábora. Fel a kezekkel, aki imádja a svéd húsgolyókat! És azok is, akik rajonganak a tésztákért. Ezen a héten a Cityfood mindkét tábornak kedvezni fog, ugyanis egy különleges, húsgolyós-spagetti tésztás recepttel lepi meg kedves olvasóit. Kiadós, gyorsan és egyszerűen elkészíthető, amolyan egyedényes étel, ami után nem áll romokban az egész konyha, tehát a háziasszonyok is kedvelni fogják. Tartson velünk, főzzünk együtt, ismerkedjen meg a család új kedvencével!

Hozzávalók:
45 dkg darált marhahús
fél csésze zsemlemorzsa
1 tojás
fél ek só és bors
2 ek olaj
2 csésze húsleves lé
2 bögre tej
fél ek. só, bors
1 csésze reszelt parmezán
fél csésze aprított petrezselyem zöld
fél hagyma finomra vágva
500 g spagetti tészta

Egy tálban összegyúrjuk a húst, a zsemlemorzsát, a hagymát, a tojást, a sót és a borsot. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húsmasszából kis golyókat gyúrunk. Kb. egy percig pirítjuk őket az olajban, majd megfordítjuk mindegyiket. Hozzáadjuk a húslevest, a tejet, a sót, a borsot, majd az egészet összeforraljuk. Ha már forr, a nyers tésztát beletesszük, takaréklángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a leve elfő (kb. 8 perc, ennyi elegendő lesz a tészta megpuhulásához is). Beleszórjuk a reszelt parmezán sajtot és az apróra vágott petrezselymet. Amint elolvadt a sajt, már tálalhatjuk is! Frissen, melegen a legfinomabb.

Ha van egy kis ideje a konyhában sürögni-forogni, ezt a receptet mindenképpen próbálja ki, higgye el, nem fogja megbánni! Ha viszont nagyon sok a teendő, ki sem látszik a házimunkából, jusson eszébe a Cityfood. Mi mindig készséggel állunk rendelkezésére, válassza ki kedvenc ételeit, mi házhoz szállítjuk azokat! Csupán néhány kattintás, és az ebéd máris az asztalán lesz.