lencse az asztalon

Lencse újragondolva – lencsés bolognai

A lencse tipikusan újévköszöntő étel, a sok apró szemecske szimbolizálja a bőséget, a jólétet, a gazdag bevételt, amit az elkövetkező évtől várunk. Éppen ezért az új esztendő első hónapjaiban érdemes belőle sokat fogyasztani, nehogy a lencseevés elmaradása miatt legyen szűkösebb évünk. De mit tegyen az, akinek a családja nem szereti sem a lencselevest, sem a lencsefőzeléket? Szóba jöhet még a lencsesaláta, de ha valami merőben újjal szeretnénk meglepni a családot, akkor a lencsés bolognai ragu a legjobb választás. Egy izgalmas húsmentes bolognai, amit garantáltan imádni fog mindenki. Tartson ismét a Cityfooddal, lesse el ezt a szuper receptet tőlünk!

Hozzávalók:
2 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db húsleveskocka
400 ml paradicsom konzerv (darabolt)
550 ml víz
125 g konzerv lencse
2,5 ek olaj
1 dl vörösbor
3 tk cukor
2 db babérlevél
1 csomó petrezselyemzöld
ízlés szerint só, oregánó, kakukkfű, chilipor

A sárgarépát, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk. Az olajon elkezdjük őket dinsztelni, pirítani. Ha kicsit megpirultak, felöntjük a vízzel, és feloldjuk benne a leveskockát. Ha felforrt, hozzáadjuk a fűszereket, a bort, a cukrot és a megmosott, lecsepegtetett lencsét. Fedő alatt puhára pároljuk az összetevőket. Ha a répa is megpuhult, a petrezselyem zöldjét felaprítjuk és hozzákeverjük, egyszer összeforraljuk, és már kész is a ragu. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózhatjuk vagy cukrozhatjuk még.
A ragu legjobb kísérője a fogkeményre főzött spagetti tészta, és a reszelt parmezán sajt. A tésztát ne főzzük túl, kövessük a csomagolásán írt főzési időt, mert az elfőzött tészta nem az igazi! Ha időközben a szósz nem elég lágy, a tészta főzővizével lágyíthatunk egy kicsit rajta. Frissen reszelt parmezánnal tálaljuk, még melegen. Legjobb kísérője egy pohár finom vörösbor, jól behűtve. Ennek az ételnek amellett, hogy izgalmas és újszerű, nagy előnye, hogy teljesen vegán, így bárki bátran fogyasztatja. Ha van vegán a családban, érdemes a parmezánból is vegánt beszerezni, így azzal sem lesz gondja az érintett személynek.

Ha Önnek is gondot okoz a főzés, mert el van havazva, hívja segítségül a Cityfood ételfutárt. Rendelje meg weboldalunkról kedvenc ételeit, és mi házhoz visszük a minőséget!