tészta készítés

Juhtúrós tekercs

Ha Ön is azok táborát gazdagítja, akik élnek-halnak a házi sós süteményekért, van egy jó hírünk! Recepttárunk egy igazi házi sós finomsággal gyarapodott, amivel garantáltan el fog bűvölni mindenkit! A juhtúró és a lilahagyma íze nagyon különleges ízt kölcsönöz a puha tekercseknek. Tartson ismét a Cityfooddal, ahol jobbnál jobb ételeket és recepteket találhat!

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt
1 dl étolaj
2,5 dl tej
1 kk. cukor
2,5 dkg friss élesztő
2 tk. só

Hozzávalók a töltelékhez:
8 dkg juhtúró
1 nagyobb fej lilahagyma
fél pohár tejföl
egy kevés só

A kenéshez:
1 tojás sárgája és 1 ek. tej

A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, és elkeverjük benne. Belemorzsoljuk a friss élesztőt, és felfuttatjuk. Amikor az élesztő felfutott, az összes hozzávalóból tésztát gyúrunk. Ha van robotgépünk, annak a dagasztó karjával könnyebb dolgunk van, de ha ez nem áll rendelkezésünkre, kézzel is tökéletesen össze lehet gyúrni a tésztát. A végeredménynek egy sima tésztának kell lennie – addig gyúrjuk, amíg szép simává nem válik.
A tésztát kicsit állni hagyjuk, addig elkészítjük a tölteléket. A hagymát megpucoljuk és apró darabokra vágjuk. A tejfölt elkeverjük a juhtúróval, belekeverjük a hagymát és egy kevés sót. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. A gombócokat egyenként kinyújtjuk, kb. 30×15 cm-es téglalapokká. Megkenjük őket a töltelékkel, és jó szorosan feltekerjük mindegyiket.
Egy éles késsel háromszögeket vágunk a tésztából úgy, hogy a háromszög egyik fele kb. 3 cm-es legyen, a csúcsa pedig csak 3 mm. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, és a tetejüket megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával. Előmelegített sütőben 12-13 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Frissen, meleg itallal tálalva a legfinomabb, de még pár nap elteltével is finom puhák maradnak a helyes kis háromszögek. Tökéletes vendégvárónak vagy akár friss meleg vacsorának is!

Ha nyomasztja a téli hideg, és nincs kedve főzni, könnyítse meg a saját dolgát, és rendelje házhoz ételét. A Cityfood minden hónapban gazdag kínálattal várja kedves megrendelőit!