soparnik tányéron

A horvát tengerpart nemcsak a nyári nyaralások álomhelyszíne, hanem igazi gasztronómiai kincsestár is. Az Adriai-tenger frissessége, a mediterrán ízek könnyedsége és a balkáni konyha fűszeres karaktere mind-mind meghatározó elemei ennek… Tartalom Megtekintése

francia lepény

Ha van nemzet, amelyik valóban művészi szintre emelte a főzést, az a franciáké. A francia gasztronómia több mint egyszerű étkezés: életérzés, kultúra, szenvedély. És bár sokan úgy gondolják, hogy a… Tartalom Megtekintése

spárga az asztalon

A tavasz egyik legizgalmasabb és legelegánsabb zöldsége kétségtelenül a spárga. Szinte alig akad más növény, amely ennyire rövid szezonban terem, mégis ilyen sokféleképpen felhasználható, és ennyire jótékony hatással van az… Tartalom Megtekintése

spenót főzelék tükörtojással

Ahogy a természet tavasszal újjáéled, úgy kerülnek előtérbe a friss, zsenge zöldségek is a konyhában. Ilyenkor már nem vágyunk a nehéz, zsíros ételekre – helyettük könnyed, vitamindús fogásokat készítünk, amelyek… Tartalom Megtekintése

torrijas a tányéron

Miért pont tojás? Mi köze a nyúlnak a húsvéthoz? És mit esznek mások a nagyvilágban? Merülj el velünk a húsvéti hagyományok rejtélyes világában! A húsvét nemcsak a keresztény világ egyik… Tartalom Megtekintése

komposzt

A tavasz nemcsak a megújulás ideje, hanem tökéletes alkalom arra is, hogy rendet tegyünk a konyhában – kívül és belül. Az egyik legfontosabb és legaktuálisabb irány a zero waste, vagyis… Tartalom Megtekintése