az igazi gyerekkedvenc

Az igazi gyerekkedvenc: Nutellával töltött amerikai palacsinta

A hosszú, gondtalan és élményekkel teli nyári szünet után nem könnyű a kicsiket visszatessékelni az intézményes oktatás padjaiba. Különösen nyűgösek lehetnek a reggelek, amikor korábban kell kelni, mint az elmúlt hónapok során, és még nem telt el annyi idő, hogy ezt megszokhatták volna a gyerekek. Ezért szeretnénk kedveskedni egy olyan recepttel, amellyel garantáltan könnyebben fognak indulni a reggelek!

A palacsintát a legtöbb gyerek szereti, de a sima palacsinta elkészítése kissé időigényes, ezért nem a sietős reggeli órákban áll neki a legtöbb háziasszony. Az amerikai palacsinta viszont szupergyorsan elkészíthető, ezért tökéletes választás lehet, ha finom és kedvcsináló reggelit szeretnénk a gyermekünk tányérjára tenni. Túl azon, hogy gyorsan elkészül, másik nagy előnye, hogy nem igényel különleges hozzávalókat. Mi most a Nutellával töltött változatot szeretnénk bemutatni kedves olvasóinknak, de természetesen bármilyen gyümölcsszósszal, öntettel, lekvárral, juharsziruppal is isteni.

Hozzávalók négy személyre:

20 dkg finomliszt
2 dl tej
2 ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2 tojás
1 csomag sütőpor
egy csipet só
fél ek. napraforgó olaj
Nutella ízlés szerint

A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval alaposan elkeverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd a tojásos masszához adjuk a tejjel együtt. Az egészet alaposan összekeverjük, használhatunk hozzá robotgépet is. A lényeg, hogy csomómentes legyen a massza!
Egy felforrósított, pici olajjal megkent serpenyőbe egy merőkanálnyi tésztát teszünk, néhány másodpercet várunk, azután a még nyers tetejű tésztára ráhelyezünk egy kanálnyi Nutellát, majd arra egy evőkanálnyi tésztát. A tésztát úgy oszlassuk el, hogy befedje a Nutellát! Ha szép aranybarna az oldala, megfordítjuk, és készre sütjük a felső felét is. Ne lepődjünk meg, ha nagyméretű lesz a palacsinta, ebből a receptből körülbelül 4 nagy, kiadós darab lesz, amivel az egész család jól fog lakni.

Próbálja ki receptünket, és rendelje meg holnapi ebédjét a Cityfoodtól, az így felszabaduló időt pedig töltse valami olyan dologgal, amire mindig is vágyott! A gyerekek számára örömteli nyár a felnőtteknek olykor nagyon fárasztó időszak, adjon időt magának a feltöltődésre!