Öt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockát

Öt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockát

Öt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockátÖt dolog, amiért imádjuk a kókuszkockát

1. Finom
Évtizedeken keresztül az egyik legnépszerűbb sütemény volt a háztartásokban, ennek pedig igen egyszerű az oka: nagyon finom. Az édes tésztát bevonó kakaós massza és a kókusz rendkívül jól kiegészítik egymást, egy kiadós leves mellé akár második fogásként is szervírozható.

2. Könnyen és gyorsan elkészíthető
Minden háziasszony álma a gyors ebéd, ha még desszertet készíteni is jut idő, az pedig maga a mennyország. A kókuszkocka remek választás, ha csak egy kis idő áll rendelkezésünkre, és nem is kell hozzá gyakorlott cukrásznak lennünk. Egy egyszerű piskótatésztát kell csupán bevonnunk kakaómasszával, majd kókuszreszelékbe forgatni és máris kész az ízletes és laktató desszert.

3. A kókusz és a kakaó egészséges
A hinduk szerint 99 betegség gyógyítására képes a kókusz. A kakaó pedig, mint tudjuk, az istenek eledele. Mindkét összetevő számos jótékony élettani hatással bír, ezért mindenki számára ajánlott fogyasztásuk. Egészségünk védelme kulcsfontosságú, annyit igazán megtehetünk érte, hogy időnként elfogyasztunk egy-egy kókuszkockát.

4. A gyerekek imádják
Nincs olyan kisgyerek, aki ne szeretné. Ha válogatós gyerkőcöt várunk vendégségbe, vagy éppen a mi gyermekünk az, akinek nehéz a kedvében járni, ez a sütemény igazi Jolly Joker – nem tudunk vele mellényúlni. Garantáltan üres lesz utána minden tányér!

5. Olcsó
Mivel nem kell hozzá semmilyen különleges hozzávaló, nem egy kimondottan költséges sütemény. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy a kakaópor, amit használni kívánunk, jó minőségű legyen. A holland kakaópor talán a legmegbízhatóbb, bár ára magasabb társaiénál, de megéri kicsit többet költeni rá.

Aki gyerekként szeretett nagymamája konyhájában sürögni-forogni, és most kedvet kapott egy darab kókuszkockához, annak biztosan nem kell az elkészítés menetén túl sokat gondolkodnia. Akinek nincsenek ilyen emlékei, annak jó szívvel ajánljuk a Cityfood saját kókuszkockáját! Kóstolja meg Ön is, és idézze fel újra a gyermekkor ízeit!