Tartsuk távol a betegségeket grapefruittal!

Tartsuk távol a betegségeket grapefruittal!

Beköszöntött a tél, a hideg, nedves idő, amikor nagyon könnyű meghűlni vagy elkapni valamilyen vírust, amitől aztán ágynak esünk hosszú napokra. Ha annyira nem súlyos a dolog, hogy orvoshoz kelljen menni, érdemes a jól bevált házi praktikákhoz nyúlni, mint a mézes tea, a csipkebogyó vagy a C-vitamin. És persze nagyon kell ilyenkor ügyelnünk arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, és hogy természetes úton vigyünk be elegendő vitamint szervezetünkbe. Az egyik legjobb téli egészségmegőrző és betegségűző gyümölcs a grapefruit, melynek rendkívül magas a C-vitamin tartalma, ezért tudja szervezetünket oly hatásosan támogatni egy betegség során.
A grapefruit – magyarosan írva grépfrút, még magyarosabban pedig citrancs – a citrusfélék családjába tartozik, azoknak is a legfiatalabb tagja. Valahol a pomelo és a narancs között helyezkedik el, a kettő hibridjeként jött létre. Jellegzetes fanyar és kesernyés íze sok mindentől megóvja, olykor még a megevéstől is, hiszen sokaknak éppen ezért eszébe sem jut elfogyasztani. De ez ne tévesszen meg senkit, mert igazi szupergyümölcsről van szó, amit bizony bele lehet tenni gyümölcssalátába, préselt levét fogyaszthatjuk italként, vagy ízesíthetjük vele teánkat, limonádénkat is. Ha gyümölcsként kívánjuk enni, a belső hártyájától meg kell fosztani a gyümölcshúst, különben nagyon keserű lesz az íze. Fogyasztásának legegyszerűbb módja, ha a gyümölcsöt alaposan megmossuk, majd keresztben elvágjuk. A fél gyümölcsből egy kiskanál segítségével egyszerűen kikanalazható a gyümölcshús a belső hártyák közül.
Mióta világa világ, a tudósok napról napra új dolgokat fedeznek fel és állapítanak meg mindennel kapcsolatban, a grapefruit sem lehet ez alól kivétel. Egyes kutatások szerint aki gyógyszert szed, annak vigyáznia kell a grapefruit túladagolásával, mert az nem várt reakcióba léphet számos gyógyszerrel, ami aztán komoly gondokat okoz az emberi testben. Hogy ez mennyire helytálló vagy mennyire nem, azt laikusként lehetetlen eldönteni, mindenesetre fő az óvatosság! Van azonban valami, amiben nem érdemes kételkedni – ha Ön is szeretné egészségét megőrizni és elkerülni a betegségeket, a változatos étrenddel teheti a legtöbbet önmagáért. Ebben segítségére van a Cityfood csapata, ahonnan mindig friss élelmiszerekből készült ebédet rendelhet önmagának és családjának!