Öt dolog, amiért szeretjük a vargabélest

Öt dolog, amiért szeretjük a vargabélest

Öt dolog, amiért szeretjük a vargabélest

1. Kisiskolás korunkat idézi sokunkban, hiszen az iskolai menza sztárvendége volt a vargabéles. A sok főzelék, leves és számos „nemszeretem étel” között ez volt a kivétel, amit mindenki szeretett. Porcukorral, gyümölcsös vagy vaníliás öntettel tálalták, többnyire egy kiadós leves után. Ma is igazi gyerek kedvenc. Ha az Ön családjában is akadnak válogatós gyerkőcök, ez a legjobb választás!

2. Igazi erdélyi nemzeti étel – a kolozsvári Darvas vendéglő volt az első vargabéles megalkotója, ha hihetünk a fennmaradt forrásoknak. Más elmondások szerint Marosvásárhelyről származik ez a különleges étel. Egy azonban biztos: jóféle erdélyi finomság, amit ma már hazánkban is ismer mindenki.

3. Béles, tehát kevés tészta között sok-sok finom töltelék, ami ez esetben édes túró vaníliával és mazsolával. Szinte minden vendéglőnek és családnak megvan a saját receptje, lehet készíteni omlós-vajas tésztából, de akár réteslapokból is, ami viszont változatlan, az a tésztalapok között megbújó édes túrós massza, amitől olyan laktató lesz ez az étel.

4. A tölteléke sokféleképpen gazdagítható, adhatunk hozzá reszelt citromhéjat, rumba áztatott mazsolát, aszalt gyümölcsöket, aprított aszalt szilvát vagy aszalt sárgabarackot. Aki szereti az önteteket, az tálalhatja friss gyümölcsből készült házi szószokkal vagy akár csokoládé öntettel.

5. Bármikor jólesik és bármilyen formában fogyasztható. Egy finom leves után főfogásként, vacsorára, reggelire, de akár még tízóraira vagy uzsonnára is kiváló lehet. Fogyasztható frissen melegen, de kihűlve is nagyon finom.

Ha Ön is régen evett már vargabélest és szívesen megkóstolná, a Cityfood hogyan készíti, rendelje meg tőlünk még ma, hogy holnap már az asztalán illatozhasson ez a kiadós, édes-túrós finomság! Egy könnyű leves után igazi felüdülés lesz elfogyasztani a kellemes meleg konyhában, miközben odakint tombol a tél.