Öt dolog, amiért szeretjük a rántott karfiolt

1. Finom.
A rántott karfiol kétségkívül a legjobb dolog, ami egy karfiollal történhet. Sok ízletes karfiolos étel van, mint a karfiolleves vagy a rakott karfiol, de az első helyen mégiscsak a frissen készült, aranyló, ropogós bundában sült rántott karfiol áll. Kiváló főétel lehet hétköznap és hétvégén egyaránt, egyes családoknál még az ünnepi asztalon is helyet szokott kapni.
2. Vegetáriánusoknak is jó.
Ha van a családban vegetáriánus, esetleg olyan rokon, aki nem annyira szereti a húst, számára a legtökéletesebb választás a rántott karfiol. Bármilyen köret szervírozható mellé, és az elfogyasztása után senki nem marad éhes, ugyanúgy eltelít, mintha egy szelet rántott húst evett volna az illető.
3. Könnyű elkészíteni.
Nem kell gyakorlott szakácsnak lennünk, ha ezzel az étellel szeretnénk meglepni szeretteinket. A karfiolt tisztítás után szedjük rózsáira, tegyük vegetás vízbe, majd főzzük puhára. Ügyeljünk rá, hogy ne essen szét, hiszen még be is kell paníroznunk. Ha kellően megpuhult, szűrőkanállal szedjük ki a léből, szárítsuk meg, majd forgassuk lisztbe, sóval felvert tojásba és végül zsemlemorzsába. Ezután már csak ki kell sütnünk forró olajban, és máris kész a finomság.
4. Olcsó.
Amennyire finom, annyira egyszerű és olcsó étel. Nem kell hozzá semmilyen nehezen beszerezhető hozzávaló, csupán karfiol, vegeta, liszt, só, tojás, zsemlemorzsa és olaj. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy az áruházak polcain sokszor nem friss árut találunk, az apró, fekete pöttyökkel díszített karfiolt ne vásároljuk meg, mert nem lesz ízletes a belőle készült étel. Csak a friss, fehér színű, egészséges karfiolt szabad megvenni!
5. Egészséges.
A karfiol, más néven kelvirág számos pozitív élettani hatással bír. Nagyon magas a C-vitamin tartalma van, gazdag ásványi sókban. Segít megelőzni a rákos sejtek szaporodását, javítja a szív egészségét, valamint gyulladáscsökkentő anyagok találhatóak benne, és támogatja a szervezet méregtelenítését.

Ugye milyen szuperzöldség? Ha Ön is kedvet kapott hozzá, de nincs ideje elkészíteni egyik kedvenc finomságát, ne keseredjen el, inkább keresse fel a Cityfood.hu-t, ahol a sok izgalmas fogás mellett ezt a klasszikust is megtalálja. Szakácsunk jázmin rizzsel és tartármártással kínálja kedves megrendelőinknek.