Öt dolog, amiért a paprikás krumpli még mindig a kedvencünk

Öt dolog, amiért a paprikás krumpli még mindig a kedvencünk

1. A legolcsóbb. Ennél egyszerűbb hozzávalókból nem is tudna készülni. Mi kell hozzá? Krumpli, mégpedig jó sok. Hagyma, só, bors, őrölt paprika és egy kis zsiradék. Mi mehet még bele? Kolbász vagy virsli, és aki szeretné gazdagítani, az egy jó kis házi galuskával tegye! Amihez szintén csak tojás, liszt és só kell, tehát semmi drága hozzávalót nem igényel. Bárhol beszerezhető olcsó alapanyagok, ez az, amire mindenki vágyik.
2. A legegyszerűbb. Egyetlen edényben készül, így még a mosogatás sem lesz utána rémálom. A paprikás krumpli tipikusan az az étel, amivel régen a lányok megtanultak főzni, sokaknak kötődik hozzá az első önállóan készített főtt étel öröme. Elrontani nem lehet, még ha akarnánk sem.
3. A legmagyarabb. A pörkölt és a gulyás nemzetének igazi húsmentes túlélő étele volt hosszú ideig. Régebben, amikor szinte semmihez sem lehetett hozzájutni, amikor sem idő, sem pénz nem volt a többfogásos ételek elkészítésére, bizony a paprikás krumpli igazi megmentő étel volt. Ma már szerencsére inkább a jól megszokott magyar ízek és magyar konyha képviselője, semmint megmentő, de azért alábecsülni nem szabad. Olyan igazi hungarikum, ami elé még leves sem kell, jóllakik vele az ember anélkül is.
4. A leguniverzálisabb. Nagyon sokféleképpen elkészíthető és tálalható. Kenyérrel, galuskával, savanyúsággal, sűrű vagy híg szafttal készítve, a krumplit szeletekben hagyva vagy összetörve, kolbásszal vagy virslivel, olajjal vagy zsírral, esetleg pirított szalonnával. Minden családnak megvan a saját receptje, ki így, ki úgy szereti.
5. A leginkább időtakarékos. Nem csak frissen jó. Vannak olyan ételek, amiket csak frissen ajánlott fogyasztani. A paprikás krumpli nem ilyen. Sőt, talán még jobb is, ha áll egy kicsit. Nyugodtan készíthetünk belőle kétnapi adagot is, mert a hűtőben tárolva tökéletesen eltartható és másnap is ugyanolyan finom lesz. Ha előre sejtjük, hogy a következő napunk nagyon sűrű lesz, főzzünk belőle két adagot, és meg is van oldva minkét napra az ebéd.
A januári rohanásban teljesen el van veszve, úgy érzi, semmire sincs ideje, nehezen rázódik vissza a munkanapokba? Csak nyugalom, a Cityfoodra mindig számíthat, nem kell egyetlen percet sem a tűzhely mellett töltenie, ha minket választ. Gazdag kínálatunkban a paprikás krumpli is megtalálható, sok más ízletes étel mellett. Csak annyi a dolga, hogy kiválasztja és megrendeli kedvencét, mi pedig házhoz visszük!