Répatortát a nyuszinak!

Répatortát a nyuszinak!

A húsvét egyike azon ünnepeinknek, amelyek minden évben megdolgoztatják a háziasszonyok fantáziáját és próbára teszik a munkabírását, hiszen a válogatós családtagok mellé nem ritkán még vendégeket várnak, akiket szeretnének a legjobb tudások szerint megvendégelni. A házi krémes, a sajtos-sós rúd, a lekváros linzer, a főtt sonka és tojás igazi klasszikusok, amiket sokan szeretnek, és bizonyára sokan már unnak is egy kicsit. Idén lepje meg egy különleges, és extragyorsan elkészíthető finomsággal a nyuszit és a locsolókat!

Mutatjuk a répatorta receptjét.
Hozzávalók:
250 g cukor
50 g finomliszt
5 db tojás
250 g darált dió
250 g finomra reszelt sárgarépa
2 csomag vaníliás cukor
fél cs. sütőpor
+ vaj és finomliszt a forma kikenéséhez és kiszórásához

Ez a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb répatorta, amolyan igazi „kevert sütemény”. Első lépésként habosra keverjük a cukrot a tojással és a vaníliás cukorral. Egy másik tálban a diót, a lisztet és a sütőport alaposan elkeverjük, majd az egészet a cukros-tojásos masszához adjuk. A répát megmossuk, meghámozzuk, és apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tésztához keverjük. Ha mindezzel megvagyunk, begyújtjuk a sütőt, mert előmelegített sütőt érdemes használni minden sütőporos süteményhez. Egy kerek tortaformát kikenünk vajjal, majd kilisztezzük. Végezetül beleöntjük a tésztát a formába, és kb. kétszáz fokon egy óra alatt készre sütjük a süteményt. Közben végezzünk tűpróbát, mert sűrű süteményről van szó, és különböző sütőkben eltérő idő alatt sülhet készre.
Ha van hozzá türelmünk, marcipánból kicsi répácskákat készíthetünk, és azzal díszíthetjük tortánkat. Ehhez csupán narancssárga és zöld marcipánra van szükségünk. A narancssárga marcipánból csúcsos végű apró hengereket készítünk, a zöldből pedig kicsi levelecskéket. Megéri vele bajlódni, mert feldobhatjuk vele tortánkat és a gyerekek garantáltan imádni fogják a kis díszeket! Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de vaníliasodóval és egy gombóc fagylalttal szervírozva a legfinomabb.

Ha Ön is kedvet kapott a tortasütéshez, de nincs ötlete a főétkezés megoldására, válasszon a Cityfood kínálatából, ahol mindig megbízható minőséget talál!