húsvéti kalács

Készíts te is húsvéti fonott kalácsot!

Most, hogy több idő jut az otthoni tevékenységekre, végre eljött az ideje a régóta halogatott, időigényes ételek és sütemények kipróbálásának, amikre korábban esélyünk sem volt. A húsvét nem múlhat el fonott kalács nélkül, amit nem nagy ördöngösség otthoni körülmények között elkészíteni, csak egy kis elszántság és némi élesztő kell hozzá. Tartson a nehéz időkben is a Cityfooddal, mi továbbra is igyekszünk hasznos tippekkel és finom ételekkel ellátni kedves megrendelőinket. Sütésre fel, mutatjuk a legjobb fonott kalács receptet!

Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
7 dkg margarin
2 tojás sárgája
8 dkg kristálycukor
3 dkg friss élesztő (vagy 7 g száraz élesztő)
2 mk só
4 dl tej
+ 1 ek tej és 1 tojás sárgája elkeverve a tetejére

Egy mély tálba beleszórunk annyi lisztet, hogy a margarint teljesen el tudjuk vele morzsolni. Ha sikerült elmorzsolni a margarint, beleszórjuk a sót, a cukrot és az apróra tört élesztőt. A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a tojások sárgáját, majd a masszához öntjük. A megmaradt lisztet a tetejére szórjuk, és alaposan összegyúrjuk. Akkor jó, ha szép, sima, lágy tésztát kapunk, ami nem ragacsos. Ha mégis ragadna, egy kis lisztet még tehetünk hozzá. A tésztából kis cipót formázunk, és letakarva, meleg helyen 40 percig kelesztjük. A kelés során duplájára kell nőni a tésztának.
A nyújtódeszkát alaposan belisztezzük, a megkelt tésztát három egyenlő részre osztjuk. Nagyjából 30 centis rudakat formázunk belőlük, és a végüket jól összenyomjuk. A szárakat úgy fonjuk össze, mint egy copfot. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, vagy alaposan kimargarinozunk, és ráhelyezzük a tésztát, majd 30 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt újra megkel. A sütőt közben előmelegítjük. Tejjel kikevert tojássárgájával megkenjük, hogy szép színe legyen. Kb. 20 perc elteltével megismételjük a kenést, és további 10 percig sütjük. Tűpróbával érdemes figyelni, hogy mikor készül teljesen el

Ha Önnek is kedve lenne kipróbálni ezt a szuper receptet, de ebédet készíteni már nincs ideje mellette, ne aggódjon, a megoldás nagyon egyszerű! Rendelje házhoz Ön és családja ebédjét a Cityfoodtól, hogy maradjon ideje és energiája meglepni őket ezzel a finom kaláccsal. Ételfutáraink továbbra is zökkenőmentesen szállítják házhoz a jól megszokott fogásokat, a légmentesen zárt dobozok és az érintésmentes kézbesítés pedig garantálja megrendelőink biztonságát!