Újkrumplis rakott zöldbab

Ugye Ön is rajong az újburgonyáért? Mi, magyarok kifejezetten sok krumplit fogyasztunk, a hazai gasztronómia egyik alappillére a burgonya. Ha tavasz, akkor pedig mindenki szalad a friss és ropogós újburgonyáért a piacra, amit számtalan módon el lehet készíteni. A Cityfood most egy izgalmas rakott újburgonyás recepttel lepi meg kedves olvasóit. Zöldbab, fűszeres csirkemell és kukkfüves újburgonya – mindez tepsiben összesütve. Ugye jól hangzik? Lássuk hogyan is fogjunk hozzá!

Hozzávalók:

  • 1 kg újburgonya
  • só, bors, kakukkfű
  • 4 ek olívaolaj
  • 0,5 kg zöldhüvelyű bab
  • 0,5 kg csirkemell
  • 3 ek csirkehús fűszerkeverék
  • 3 ek olívaolaj

Az újburgonyának lekaparjuk a héját és megmossuk. Félbevágjuk őket, vagy ha elég aprók, egyben is maradhatnak. Kiöntjük a krumplit egy tálba, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal, majd megszórjuk sóval, borssal és egy kis kakukkfűvel. Azután egy nagyobb méretű és magasabb falú tepsibe helyezzük az olajos, fűszeres krumplit.

Ha friss a zöldbab, megpucoljuk és megmossuk, aprítani nem szükséges. Ha fagyasztott és már meg van pucolva, nincs vele más teendőnk, ráterítjük a krumpli tetejére az egészben hagyott babokat.

A csirkemellet megmossuk, majd felkockázzuk. Meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, megszórjuk a csirkehús fűszerkeverékkel. Ha fűszersót használunk, nem kell külön sózni, ám ha a fűszerkeverék nem sózott, akkor érdemes még egy kis sót tenni hozzá. A feldarabolt és befűszerezett csirkemell kockákat a krumpli és a zöldbab tetejére tesszük.

A tepsit alufóliával letakarjuk, és forró sütőben készre sütjük. Amikor már puha minden zöldség, levesszük a tetejéről a fóliát, és még egy kicsit pirítjuk. Friss fejes salátával tálaljuk. Aki szereti a hagyományos ecetes-fokhagymás fejes salátát, az kínálhatja azzal, aki nem, az majonézes szósszal teheti még gazdagabbá ezt a különleges ételt.

Ugye Ön is szívesen elkészítené családjának ezt a finom és laktató fogást? Levesre és desszertre már nincs idő és a másnapi ebéd terén is tanácstalan? A megoldás az ebéd házhoz rendelés! A Cityfood várja kedves megrendelői választását, mi házhoz szállítjuk a kiválasztott ételeket. Cityfood – finom és egészséges ételek a változatosság jegyében!