Körtével töltött csirkemell

  • |

Húsból sosem elég, főleg nem a csirkemellből, ami az egyik legkedveltebb húsféle kis hazánkban. Sovány hús, ezért kiválóan beilleszthető bármilyen fogyókúrába, mindemellett magas fehérjetartalma miatt nagyszerű energiaforrás is. Mégis eljön előbb-utóbb az a pillanat, amikor már kissé unalmassá válik a rántott csirkemellszelet vagy a mártásos csirkecsíkok. Ilyenkor jó, ha van a tarsolyunkban egy izgalmas recept, amivel feldobhatjuk ezt a sokoldalú húsfélét. Közeleg az ősz, most érik a lédús és zamatos körte, ami nem csak frissen és befőttnek fogyasztva ízletes, de tölteléknek is kiváló. Körtével töltött csirkemell, ha valami igazán őszire vágyik – a Cityfood mutatja a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkemellfilé
  • 1 érett körte
  • 4 szelet bacon
  • 6 ek olíva olaj
  • só, bors és frissen őrölt szerecsendió
  • 4 db hústű

A csirkemellfiléket megmossuk, majd megtisztítjuk az esetleges csúnya részektől. A körtét megmossuk, meghámozzuk, magházát kivágjuk, és nyolc egyenlő cikkelyre szeljük. A baconszeleteket keresztben elvágjuk. A csirkemellet megszórjuk mindkét oldalán sóval, borssal és őrölt szerecsendióval. A körteszeleteket betekerjük a baconbe, majd a betekert körtékből kettőt-kettőt a csirkemellszeletekbe göngyölünk, és hústűvel átszúrjuk őket, hogy ne essenek szét. A sütőt előmelegítjük, majd a tepsit kikenjük olívaolajjal, belefektetjük a töltött csirkemelleket, és azokat is meglocsoljuk egy kicsit az olajjal. Alufólia alatt sütjük 20 percen át, majd a fóliát levesszük, és szép pirosra pirítjuk a húst. Krumplipürével vagy más, ízlésünknek megfelelő körettel szolgáljuk fel.

Ön is rajong az őszi gyümölcsökért és zöldségekért? Érdemes kihasználni a szezonális finomságok kínálta lehetőségeket, hiszen már közeleg a hosszú tél, amikor hiányozni fog minden friss és hazai íz. Ha szeret kísérletezni, bátran fogjon neki a körtével töltött csirkemellnek, ha azonban nem szeret a konyhában sürögni-forogni, érdemes más megoldás után néznie. A Cityfood egész évben áll kedves megrendelői szolgálatára, tőlünk megrendelheti kedvenc fogásait, mi házhoz szállítjuk. Ebéd házhoz rendelés, ennyi luxus mindenkinek jár!