Melyik gyümölcsöt hol tároljuk?

Biztosan mindenki járt már úgy, hogy a reggel megvásárolt egészséges eper délutánra foltossá vált, a banánnak pedig semmi baja nem volt még előző nap, másnapra viszont barna és ehetetlen lett. Sok esetben ez nem a mi hibánk, hiszen arra nincs ráhatásunk, hogy a boltban milyen körülmények között tárolják a gyümölcsöt, de az is gyakori hiba, hogy mi magunk rossz helyet választunk neki, ezért romlik meg hamarabb. Mi kerüljön tehát a pultra, és minek lenne jobb helye a hűtőben? Kosárba, ládába vagy éppen a kamra polcára lenne érdemes helyezni őket? Ezeknek a kérdéseknek jár most utána a Cityfood, tartson velünk, és tudja meg tőlünk, hogy kedvenc gyümölcseit hova érdemes tennie!

Alma és körte

Az almának és a körtének tárolás szempontjából nagyon hasonló igényei vannak. Az a legjobb, ha kissé sötétebb és hűvösebb helyre tesszük őket, például a kamra polcára. Semmiképpen sem szabad rétegezni ezeket a gyümölcsöket, az a jó, ha szépen sorban kirakjuk őket a polcra, még láda vagy kosár sem kell nekik. Így hónapokon át is frissek tudnak maradni.

Banán és szilva

A banán és a szilva azért került egy kalap alá, mert egyiket sem lehet hosszú időn keresztül tárolni. A banán és a szilva érése során etilént bocsát ki, ami gyorsabb érésre sarkallja, de akár rothadásnak is indíthatja a mellette lévő gyümölcsöket. Ezért mindkettőt érdemes szobahőmérsékleten tárolni a többi gyümölcstől elkülönítve. Illetve nem szerencsés túl nagy mennyiséget bevásárolni belőlük, legfeljebb annyit, amennyit két-három napon belül elfogyasztunk.

Eper és áfonya

Egyik sem kifejezetten jól tárolható gyümölcs, de néhány napig azért elállnak megfelelő körülmények között. Ha nem fogyott el frissen, érdemes őket átválogatva a hűtő alsó részére tenni. Semmiképpen se maradjon a szemek között romlott, mert attól az egészséges gyümölcsök is hamarabb megromlanak.

Őszibarack és sárgabarack

Ezek olyan univerzális gyümölcsök, amelyek szobahőmérsékleten is jól érzik magukat, de ha szeretnénk késleltetni az érésüket, a hűtő hidege sem árt nekik. Arra kell csupán ügyelni, hogy ne nyomódjanak össze, mert attól gyorsabban megromlanak.

Most, hogy már tudjuk, mi hova kerüljön, érdemes azon is elgondolkodni, hogy mit fog enni a család a következő héten. A Cityfood szokás szerint változatos és egészséges ételeket kínál, Önnek nincs más dolga, mint háthoz rendelni a legfinomabb falatokat!