szőlős csirkés saláta

Mit főzzünk szeptemberben – ezek a hónap sztár alapanyagai A nyári zsongás után szeptember egyfajta újrakezdést jelent – nemcsak az iskolákban, hanem a konyhában is. Az őszi hónap első időszaka… Tartalom Megtekintése

uzsonnásdoboz gyerekeknek

Ahogy közeledik a szeptember, a legtöbb család újra belép a korán kelés, tanulás, különórák és uzsonnás dobozok világába. Sok szülő ismeri azt az érzést, amikor a gyerek hazahozza az ebédet,… Tartalom Megtekintése

rózsás limonádé

A parfüm és az étel elsőre két külön világ, de ha jobban belegondolunk, valójában sokkal közelebb állnak egymáshoz, mint hinnénk. Mindkettő élmény, érzékekre ható művészet – az egyik az orron,… Tartalom Megtekintése

francia lecsó a tányérban

Kevés olyan étel van, amely annyira tökéletesen képes visszaadni a nyár ízeit, illatait és színeit, mint a lecsó. Egyszerre könnyű, laktató, egészséges és végtelenül variálható. Hazánkban igazi klasszikus, de kevesen… Tartalom Megtekintése

sokféle gomba az asztalon

A nyár nemcsak a zamatos gyümölcsök és ropogós zöldségek időszaka, hanem a gombáké is. Az erdők lombjai alatt bujkáló kalapos finomságok ilyenkor élik egyik legaktívabb időszakukat. Aki szereti a természetet,… Tartalom Megtekintése

diós potice a tányéron

Bár Szlovénia kicsi ország, gasztronómiája annál színesebb és izgalmasabb. A hegyek, tavak és tenger által ölelt vidék nemcsak természeti szépségeiről híres, hanem sokszínű konyhájáról is, amely a környező országok –… Tartalom Megtekintése