torrijas a tányéron

Miért pont tojás? Mi köze a nyúlnak a húsvéthoz? És mit esznek mások a nagyvilágban? Merülj el velünk a húsvéti hagyományok rejtélyes világában! A húsvét nemcsak a keresztény világ egyik… Tartalom Megtekintése

komposzt

A tavasz nemcsak a megújulás ideje, hanem tökéletes alkalom arra is, hogy rendet tegyünk a konyhában – kívül és belül. Az egyik legfontosabb és legaktuálisabb irány a zero waste, vagyis… Tartalom Megtekintése

csirkes, avokadós tavaszi saláta

A tavasz érkezése nemcsak a természet újjászületését jelenti, hanem a szervezetünk számára is egyfajta megújulást hoz. A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk nehéz, zsíros ételeket fogyasztani, hiszen testünk extra energiát igényel… Tartalom Megtekintése

zöldségek a konyhában

A tavasz a megújulás időszaka – nemcsak a természetben, hanem a szervezetünkben is. A hosszú tél után gyakran fáradtnak, enerváltnak érezzük magunkat, amit sokszor a szervezetben felhalmozódott méreganyagok is okozhatnak…. Tartalom Megtekintése

saláta a tányéron

A tavasz beköszöntével sokan tapasztalnak fáradtságot, levertséget, amit gyakran “tavaszi fáradtságként” emlegetünk. Ez az állapot részben a téli hónapok során kiürült vitamin- és ásványianyag-raktáraknak, valamint a hormonháztartás évszakos változásainak köszönhető…. Tartalom Megtekintése

jókai bableves

Március 15. minden magyar ember számára különleges nap. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kezdetét ünnepeljük ekkor, amikor a magyar nép kiállt szabadságáért, függetlenségéért és egy igazságosabb világért. Ezen a napon… Tartalom Megtekintése