A madártej tipikusan az az étel, amit a nagymamánk készít az egész világon a legjobban, és amit képtelenek vagyunk megunni. A madártejnek félünk mi magunk nekifogni, mert úgy képzeljük, hogy… Tartalom Megtekintése

Megrengethetetlen tény, a rántott hús mindenhol és mindenkor nagy sláger. De hogyan készül? Mi a titka a jó panírnak? A klasszikus panírozásnál nagyon egyszerű a recept: először is minden hozzávalót… Tartalom Megtekintése

Ami azt illeti, receptre kellene írni, hogy mindenki készítsen néha otthon egy jó cipót (vagy kettőt)! Egyrészt garantált vele a siker, másrészt a nyugalom érzése, amit készítés közben tapasztal az… Tartalom Megtekintése

A paleolit étrend tulajdonképpen az ősemberek étkezésének modern kori rekonstruálása. Mivel a génállományunk a paleolitikum (őskőkor) óta nem változott lényegesen, így az akkorra kialakult táplálkozási-életmódbeli szokások lennének számunkra a legoptimálisabbak… Tartalom Megtekintése

Egyáltalán mi az a klopfolás? Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk: a klopfolás másnéven húspuhítás. Az a célja, hogy a keményebb, rágós húsokat könnyebben elkészíthető és fogyasztható állapotba… Tartalom Megtekintése

Itt a január, egy új év, azaz a legjobb alkalom arra, hogy elkezdjünk tudatosan étkezni (ha eddig valamilyen okból kifolyólag ezt elszalasztottuk volna). Az évszaknak megfelelő alapanyagok szerinti étkezés már… Tartalom Megtekintése