Szuperzöldségekkel az egészségért

Manapság egyre nagyobb figyelmet kap testünk védelme, felgyorsult életvitelünkkel rengeteg súlyos, egész életünkre kiható betegség jár együtt, melyek ellen minden lehetséges módon próbálunk küzdeni. Egy, a közelmúltban publikált kutatás szerint öt lényeges dologra kell figyelnünk, ha hosszú, aktív és egészséges életet szeretnénk élni. Kerüljük a dohányzást; napi 2 dl bornál többet ne fogyasszunk; minden napunkba iktassunk be legalább fél óra testedzést; ügyeljünk a megfelelő testtömegindexre (melynek értéke 18,5 és 25 közé essen); valamint fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiőrlésű gabonafélét!

Az öt pillér közül egyik betartása sem tűnik nehéznek, de ha mindegyikre szeretnénk odafigyelni, szükség lesz az elszántságunkra és az önuralmunkra. A legnagyobb tudatosságot a megfelelő élelmiszerek kiválasztása kívánja. Ajánlott kerülni a cukor, a vörös húsok és a telített zsírok túlzott fogyasztását. Egyetlen szerencsénk, hogy számos olyan egyszerű, de nagyszerű – szuperzöldségnek nevezett – zöldség áll rendelkezésünkre, melyek beszerzése egyáltalán nem okoz nehézséget, mindenki megtalálhatja saját kis kamrájában! Ráadásul a segítségükkel egészséges ebéd készíthető a családnak.

De mi is számít szuperzöldségnek?

Szuperzöldségnek minősül a káposzta, a paprika, a paradicsom, a sárgarépa, a petrezselyem, a cékla, a spenót, a brokkoli, a zeller és a fokhagyma. Mitől ennyire szuperek? A bennük található rengeteg vitamin, ásványi anyag és rost jótékonyan hat az emberi szervezetre. Másik előnyük, hogy változatosan fogyaszthatóak és készíthetőek el. Frissen, nyersen kerülhetnek salátákba, de ehetjük őket csak úgy magukban is, esetleg párolva, főve, rántva – levesnek, köretnek, főételnek elkészítve.

A Cityfood számára kiemelten fontos, hogy egészséges ételeket kínáljon megrendelőinek, így ezek a szuperzöldségek a mi étlapunkon is rendszeresen megtalálhatóak. Biztosan eszébe jut ezerféle étel, amit elkészíthetne belőlük, ha azonban nincs kedve vagy energiája a főzéssel bajlódni, forduljon bizalommal a Cityfood csapatához! Megbízható minőséget ajánlunk elérhető áron.