Fűszeres sült nyúlcomb

Hazánk nincs az élbolyban az egy főre jutó éves nyúlfogyasztás versenyében, sőt, a világátlagtól is jócskán elmaradunk. Nálunk inkább megosztó étel a nyúl, semmint népszerű, pedig a dietetikusok szerint a kiegyensúlyozott étrend fontos szereplője lehetne, ráadásul sokféle formában elkészíthető. A házinyúl rendkívül gazdag aminosavakban és fehérjében, kimondottan alacsony a zsír- és koleszterintartalma, ezért aki hajlik a dologra, annak érdemes egy próbát tenni vele. A Cityfood most egy finom, fűszeres sült nyúlcomb receptet hozott kedves olvasóinak, hogy bebizonyítsuk, elkészítése sem bonyolult!

Hozzávalók:

  • 3 db nyúlcomb
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 friss rozmaringág
  • 1 friss kakukkfű ág
  • 2 ek olvasztott vaj
  • só, bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dl rozé bor
  • 40 dkg füstölt szalonna

A nyúlcombot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. A zöldfűszereket lecsipkedjük az ágról, és egy kisméretű tálba tesszük (ha van kéznél mozsár, azzal kicsit megtörjük). Ha nem sikerült friss fűszert beszereznünk, használhatunk hozzá szárítottat is. A fokhagymát megpucoljuk, felét összezúzzuk, és a zöldfűszerekhez adjunk. Megszórjuk sóval, borssal, majd leöntjük az olvasztott vajjal, és az egészet összekeverjük. Egy tepsit kikenünk az olívaolajjal, ebbe fogjuk tenni a befűszerezett húst. A vajas fűszerkeverékkel jól körbekenjük a combokat, és a tepsibe téve két órát pihentetjük szobahőmérsékleten. A két óra leteltével a maradék fokhagymát mellészórjuk a tepsibe, öntünk alá két deci rozét és egy kevés vizet. A húsok tetejére helyezzük a beirdalt szalonnaszeleteket, és alufóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőben egy órán át sütjük, majd levesszük róla a fóliát. Ha már nincs alatta lé, pótoljuk egy kevés vízzel, ha van, akkor a pecsenyelével meglocsoljuk a húst, majd a sütőbe visszatolva szép aranybarnára sütjük.

Egy finom meleg ebédnél nincs is egészségesebb és lelket melengetőbb. Ha gondban van a főzéssel, tegyen egy próbát a Cityfooddal, tőlünk finom ebédet rendelhet önmagának és családjának minden hétköznapra. A Cityfood ételfutárai minden nap hajnalban kelnek, hogy idejében megrendelőink asztalára kerüljön az ebéd!