Egészséges fagyik

Nem könnyű mindig, minden percben egészségtudatos szülőnek lenni, különösen nehéz a nyári nagy meleg időszaka, amikor a gyerekek élnek-halnak egy hűsítő fagylaltért. Persze jöhetünk ilyenkor a hűtött dinnyével, a hideg limonádéval, a finom főtt kukoricával, de a fagyi az fagyi, nem nagyon lehet eltiltani a gyereket tőle. Szerencsére mióta mindenki számára elérhető az internet, ez a dilemma is megoldódni látszik, ugyanis rengeteg kreatív és furfangos szülő próbál egészségtudatos maradni és talál ki szuper megoldásokat erre a problémára (is).

Fagyit, de hogyan? 

Cukormentes, édesítőszer mentes, színezőanyag és tartósítószer mentes, adalékanyag mentes jeges finomság. Lehetséges? Bizony, lehetséges! Mi kell hozzá? A válasz meglepően egyszerű: sok-sok gyümölcs, turmixgép, jégkrém készítő zacskók vagy műanyag kis fagyikészítő formák, és egy mélyhűtő. A titok abban rejlik, hogy friss gyümölcsökből turmix segítségével sűrű pürét készítünk, majd formába öntve lefagyasztjuk, a fagyasztóból kivéve pedig már lehet is fogyasztani. A végeredmény jégkrémnek kinéző egészséges hűsítő finomság lesz, amit a gyerekek imádni fognak. Vannak gyümölcsök, amik remekül illenek egymáshoz, és összekeverve igazán különleges ízt adnak.

Nézzük sorban, mit mivel érdemes összeturmixolni:

– Egy csésze áfonyát és egy csésze málnát egy csésze vízzel.
– Egy meghámozott és kockára vágott mangót két felszeletelt banánnal.
– Két hámozott és felszeletelt kivit és két lime kifacsart levét fél csésze vízzel.
– Egy csésze frissen facsart narancslevet és egy csésze kókuszos joghurtot.
– Egy negyed görögdinnyét kimagozunk, felszeletelünk, leturmixoljuk, majd hozzákeverünk egy csésze kókuszreszeléket.

Ez a felsorolás persze csak ötletadó, hiszen rengetegféle gyümölcs keverékét el lehet készíteni, gyakorlatilag bármit, ami éppen megtalálható otthon: eper, barack, szilva, szeder, sárgadinnye, szőlő, ananász és hozzájuk keverhető bármilyen ízesítésű joghurt, ha tejszínesebb ízekre vágyunk. Legyünk kreatívak! Miután formába töltöttük a püréket, egy éjszakán át hagyjuk őket a fagyasztóban, hogy meglelő állagúra tudjanak fagyni.

Ha a nagy fagyi készítésben már nincs ideje az ebédről is gondoskodni, látogasson el a Cityfood.hu-ra és válassza ki holnapi ebédjét! Mi adjuk az ebédet, így Önnek csak a desszertről kell gondoskodnia!