A sütőzacskó titkai

  • |

Gyorsan, valami finomat – ez minden háziasszony álma, ha főzésről van szó. A finom ebédet követő dicséreteket mindenki szívesen zsebeli be, ám az órákon át tartó álldogálást a tűzhely mellett már kevesebben szeretik. Éppen ezért jó, ha ismerünk néhány konyhai fortélyt, amelyek segítségével gyorsabbak és hatékonyabbak tudunk lenni a konyhában. A sütőzacskó pont egy ilyen varázseszköz, tartson ezen a héten is a Cityfooddal, és tudja meg, miért érdemes Önnek is kipróbálni.

 

Mire való a sütőzacskó?

A sütőzacskónak három óriási előnye van.
– Az egyik, hogy a bennük sült ételekhez nem kell zsiradékot adni. Ha szeretnénk, mert mondjuk a páchoz szükséges, akkor lehet, de nem feltétlenül szükséges.
– A másik, hogy a zacskóban sült ételek nem száradnak ki, hiszen saját levükben párolódnak puhává. Éppen ezért a húsok omlósak és puhák lesznek.
– A harmadik nagy előny, hogy mind a zöldségek, mind a húsok nagyon finom fűszeres ízt kapnak, mert a zárt térben sokkal intenzívebben megmarad a fűszerek íze.

 

Mit lehet benne sütni?

Bármilyen húst és bármilyen zöldséget. Sőt, akár egyszerre is belekerülhetnek a zacskóba, de ebben az esetben azért érdemes körültekintően eljárni, hiszen a zöldségek hamarabb megpuhulnak, mint a hús, és a végeredmény nem biztos, hogy ideális lesz. Ha együtt szeretnénk a húst és a köretet sütni, érdemes az utóbbit nagyobb darabokra szelni.

 

Tippek az eredményes használathoz

  • Néhány sütőzacskó használati utasításában szerepel, hogy a bepácolt vagy befűszerezett zöldségeket, húsokat rázzuk össze a zacskóban. Ez a gyakorlatban nem túl praktikus, hiszen a pác így ráég a zacskóra, ahelyett, hogy a húsok felszínén maradna. Érdemesebb előbb egy tálban összekeverni mindent, így csak bele kell önteni a zacskóba, amit sütni szeretnénk.
  • A húsokat a zacskóba egymás mellé érdemes helyezni, nem szerencsés őket egymásra rakni, mert úgy nehezebben sülnek. Ha mégis muszáj, mert nem férnek máshogyan el, akkor a zsírosabbak kerüljenek felülre.
  • A zacskót bekötésnél úgy kell igazítani, hogy ne ragadjon rá a benne lévő anyagokra, a tetején maradjon levegő.
  • A zacskót sütés előtt meg kell szurkálni, hogy a levegő távozni tudjon belőle sütés közben.
  • Ügyelni kell a zacskó használati utasításán feltüntetett hőfokra, azt semmiképpen ne lépjük túl!
  • Amikor már megpuhult a hús, nyissuk szét a zacskót, és toljuk vissza egy kicsit a sütőbe a húst, hogy a teteje szépen meg tudjon pirulni.

 

Ha Ön is enne egy kis finom sültet, de éppen nincs ideje még egy gyors ebéd elkészítésére sem, keresse bizalommal a Cityfood weboldalát, ahol finomabbnál finomabb ételeket talál. Rendelje meg holnapi ebédjét, mi pedig házhoz szállítjuk az Ön által megadott címre!