A nyár slágere: rántott cukkini

Mit tegyünk, ha szeretnénk összedobni valami egészséges, idényzöldségből készült olcsó ebédet? Van egy ötletünk: a rántott cukkini tökéletes választás! Nyáron szinte bárhol kapható, szuperegészséges zöldség, amit az is könnyen el tud készíteni, aki kevésbé járatos a konyhában.

Hozzávalók:

– Friss, zsenge cukkini
– Liszt
– Tojás
– Zsemlemorzsa
– Só, bors, szárított fokhagyma granulátum
– Napraforgóolaj

A mennyiségek a család nagyságától és az éhes szájak mennyiségétől függnek. A rántott tök titka a panírozásra fordított kellő mennyiségű idő és a fűszerezés. Sokan vastagra szelik a tököt, mert nem szeretnek panírozni és szeretnének minél gyorsabban túl lenni rajta. Nem javasoljuk ezt a megoldást, ugyanis a rántott tök úgy finom, ha vékonyra van szelve. Tehát a zsenge cukkinit mossuk, majd hámozzuk meg, végül karikázzuk fel szép vékony szeletekre. És most jön a csavar: egyenként vágjuk ki a belsejüket, igen, minden szeletnek külön-külön a magház részét, egészen addig, amíg látjuk elkülönülni a puha belső részt a külső hústól. Az így kapott karikákat fogjuk csak panírozni, a belső rész mehet a kukába. Ez el fog tartani egy kis ideig, de megéri! A következő lépés a fűszerezés. A cukkini karikákat helyezzük egy tálba, szórjuk meg sóval, borssal és szárított fokhagyma granulátummal. Keverjük alaposan össze, hogy minden szeletre jusson elegendő fűszer. Ne ijedjünk meg attól, ha levet ereszt, miközben áll.

És ezennel el is érkeztünk a családi programhoz, a panírozáshoz. Ha tartózkodik otthon férj vagy gyerek, feltétlenül csaljuk ki a konyhába és fogjuk be őket, a panírozás ugyanis kissé időigényes munka. Előbb a liszt, majd a felvert sózott, enyhén borsozott tojás, végül a panírmorzsa. Amint elkészülünk vele, a karikák mehetnek a forró olajba. Süssük őket aranybarnára, úgy lesznek finom ropogósak! Köret nem szükséges mellé, valami finom mártogatós viszont ajánlott, a Cityfood csapata a fokhagymás tejfölös mártogatósra esküszik.

Ha mégsem sikerült kedvet csinálnunk a rántott cukkinivel való bajlódáshoz, keresse bizalommal a cityfood.hu-t, kínálatunkban garantáltan talál kedvére való ebédet, amit már csak meg kell rendelnie, és futárunk házhoz szállítja!