Egészséges ropogtatnivaló

A legtöbb családban időről időre előtérbe kerül a nassolnivalókkal, önmagunkkal és a gyerekekkel való küzdelem. Minden szülő tudja, hogy gyereknevelés titka a hitelesség, akkor lesz hiteles a szülő, ha soha nem esik abba a csapdába, hogy bort iszik és vizet prédikál. De hol találunk olyan szülőt, aki soha nem csábul el egy csomag chipsnek? Sehol, ezt bizton állíthatjuk! A chips ugyanis könnyen függővé tesz, egyik percről a másikra képes eltűnni egy zacskónyi mennyiség. És persze a gyerekek aprócska fülei azonnal meghallják a zacskó zizegését, a picike szemek azonnal meglátják, hogy anya a kamrába bújva eszeget valamit. Onnantól pedig nincs menekvés, se ebéd, se uzsonna nem lesz, nekik is kell a chips. Sajnos gyorsan eltelíti őket, utána lehet küszködni a nap fennmaradó részében a többi étkezéssel, mert étvágyuk már nem igen lesz.

Természetesen nem állítjuk, hogy a chips ördögtől való dolog, nincs azzal semmi baj, ha mértékkel fogyasztjuk. Ám biztosan akadnak olyanok, akiknek nem erőssége a mérték betartása, mégis szeretnének tudatosan étkezni – nekik akarunk egy kis segítséget nyújtani. Léteznek ugyanis egészséges alternatívák, és most nem a nyers zellerszárra meg a sárgarépa szeletekre gondolunk, hanem olyan sós ropogtatnivalókra, melyekkel kiválthatjuk a chipset – finomak, ropogósak, de nem egészségtelenek, és nem is kell velük a kamrába bújni a családtagok elől.
Eheti bejegyzésünkben a nyertes egy pofonegyszerű, sajtos finomság. Sült sajt tallérok, amelyek frissen fogyasztva a legfinomabbak, és tíz perc alatt elkészülnek. Nagyon egyszerű a dolog, ugyanis csupán zsíros, reszelhető sajtra van hozzá szükségünk és bármilyen fűszerre, amit szeretünk. A sajtot le kell reszelni apró lyukú reszelőn, majd hozzáadni a kívánt fűszert (lehet bors, őrölt paprika, bazsalikom, szárított fokhagyma őrlemény, szerecsendió, stb.). Nem kell túlfűszerezni, és ha sós a sajt, plusz sót sem igényel. A sajtot és a fűszereket összekeverjük, pici golyócskákat gyúrunk belőlük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és aranybarnára sütjük őket. Ennyi az egész, de amilyen egyszerű, annyira finom a végeredmény!

Rendelje meg családja ebédjét a Cityfood ételfutártól, így biztosan marad ideje elkészíteni ezt az ízletes és egészséges nassolnivalót uzsonnára vagy az esti filmnézéshez!