A kenguruval közlekedő Mikulás és társai II.

A kenguruval közlekedő Mikulás és társai II.

Előző blogbejegyzésünkben nekiálltunk összegyűjteni a világ számos táján létező különleges ünnepi szokásokat. Most pedig szeretnénk folytatni, nézzük, hogyan is került a Mikulás egy kengurura?
7. Ausztrália
A Mikulás óriási, nehéz, ajándékokkal megrakott puttonyát a világ egyik részén sem bírja el egyedül, de szerencsére mindenhol akadnak segítői. Ausztráliában nyolc, fehér színű kenguru húzza a szánját. Az ünnepi vacsorát a szabad ég alatt fogyasztják el a családok.
8. Spanyolország
Nem mindenhol szokása a Mikulásnak a kéményen át közlekedni. A spanyol Mikulás például kimondottan szereti az erkélyeket, azokon keresztül lopózik be a lakásokba karácsonykor. Spanyolországban azonban nem ér véget az ünnep decemberben, január 6-án ugyanis megérkeznek a három királyok, akik szintén ajándékokkal megrakva jönnek a gyerekekhez.
9. Norvégia
Norvégiában a pajtákba, egy kis edénybe zabkását helyeznek, hogy a rossz szellemeket elűzzék velük. A fenyőfát a családtagok együtt díszítik fel, majd este körbeállják azt, kéz a kézben énekelnek, táncolnak.
10. Svédország
Svédországban a Mikulásnak nem krampuszok a segítői, hanem egy manó, ő segít a sok jó gyereknek kiosztani az ajándékokat. Az ünnepi menü barna bab és hering. A családok karácsony reggelén a templomba mennek, ahol már égnek a gyertyák a hívek számára.
11. Ukrajna
Ukrajnában az általunk is ismert rénszarvasok segítik a Mikulást, igaz, csak hárman vannak. A segítője pedig Hópehely, egy kislány, aki gyönyörű, ezüstkék színű, szőrmés ruhát visel.
12. Anglia
Angliában a Mikulásnak írt levélkének régi hagyománya van. A levelet a kandalló tüzébe dobják, hogy elégve a kéményen át az Északi-sarkra jusson egyenesen a Mikuláshoz. Vigyázni kell azonban, hogy először a kísérőlevél égjen el és ne az ajándéklista, mert akkor újra kell írni az egész levelet. A karácsonyi fagyöngy is angol szokás, innen terjedt el az egész világon.
13. Olaszország
Olaszországban igen különleges szokás él, karácsony másnapján egy seprűn közlekedő boszorkány látogat el a gyerekhez. A jók finomságokat, a sokat rosszalkodók pedig szenet kapnak tőle. Az olaszok a barátaiknak szárított lencsét ajándékoznak, amiből levest készítenek, ezzel megemlékeznek a szegény időkről, és remélik a következő év jó szerencséjét.
A Cityfood csapata szeretne nyugodt, békés és szeretetteljes karácsonyt kívánni minden kedves megrendelőjének! Járja át a családok szívét a szeretet és a kedvesség, a türelem és az odaadás!